in , ,

Đoković: Nije fer što diskredituju Bekera

Srpski teniser Novak Đoković rekao je u utorak da mu smeta što se u javnosti omalovažava njegov novi trener Boris Beker i da misli da je Nemac pravi izbor.

Beker i Novak
„Tek je početak naše saradnje, a primećujem da ljudi već sada diskredituju Borisa, jer je on bio u Australiji i Dubaiju gde nisam osvajao turnire, a kada se Marjan Vajda priključio nisam izgubio. Mislim da to nije korektno i da je Boris pravi izbor za mene. Potrebno je strpljenje kako bismo doživeli uspeh u saradnji“, rekao je Đoković u razgovoru sa novinarima u Majamiju.

Đoković je kazao da misli da je angažovanje Bekera pravi izbor i da je potrebno vreme da se njih dvojica uhodaju.

„Potrebno je neko vreme da se uhodamo, da razumemo jedan drugog jer on ipak nije radio ovakav posao, nikada nije imao ovako bitnu ulogu sa nekim igračem koji je aktivan. Kada ste igrač sve se vrti oko vas i kada postanete trener morate ceo svet da preokrenete i svu pažnju usmerite na igrača. To nije nimalo lako, ali sam uveren da je to dobar izbor“, kazao je Đoković.

Beker ne putuje sa Đokovićem na turnire jer mu je operisan kuk, a planirano je da bude u loži srpskog tenisera već na predstojećem turniru u Monte Karlu.

„Vajda će na odredjenim turnirima biti cele ove godine. Situacija je specifična jer je Boris trebalo da dođe, medjutim operisan mu je kuk i odsutan je. Gledam da dovedem Vajdu u Monte Karlo kako bi njih dvojica što više vremena zajedno proveli sa mnom i kako bi proces upoznavanja što kraće trajao“, kazao je Djoković.

Drugi teniser sveta je naveo da Beker kao bivši šampion može najviše da mu pomogne na mentalnom planu.

hotsport.rs/beta.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Oladipov krosover zasenio ostale (VIDEO)

Italijani najavljuju: Tores u Interu