0
Evropske lige

‘Želim da budem Bajernov Gigs ili Toti’

Objavljeno: 25.03.14 u 18:19

Fudbaler Bajerna iz Minhena, Bastijan Švajnštajger, otkrio je u izjavi za nemačke medije da su mu fudbalski uzori Rajan Gigs i Frančesko Toti i da bi poput njih voleo da celu svoju karijeru provede samo u jednom klubu.

Bastijan Švajnštajger

„Mislim da bih mogao da sledim primer Rajana Gigsa ili kapitena Rome Frančeska Totija? Njih dvojica su sjajni igrači, a Gigs ima 40 godina i još uvek igra na najvišem nivou. Ponosan sam što sam do sada igrao samo za Bajern. Bilo je momenata kada sam mogao da napustim klub, ali srećan sam što sam ostao“, rekao je Švajnštajger.

Rajan Gigs je tokom 25 godina igranja u dresu Mančester Junajteda osvojio 35 trofeja, upisao 959 nastupa i postigao 68 golova. Frančesko Toti je u Romi već 23 godine, do sada je odigrao 699 utakmica i postigao 288 golova.

S druge strane, 29-godišnji Švajnštajger je za Bajern nastupao 461 put, postigao 60 golova i osvojio šest titula u Bundesligi, šest kupova Nemačke, dva Superkupa Nemačke, Ligu Šampiona i UEFA Superkup.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter