0
Ostali sportovi

Lazić: Uzdamo se u mlade snage

Objavljeno: 25.03.14 u 18:00

Golf reprezentacija Srbije ulazi veoma ambiciozno novu sezonu.  Naš nacionalni tim već u maju očekuje prvo internacionalno takmičenje, a  kapiten Nebojša Lazić ističe zadovoljstvo što sve više mladih igrača konkuriše za mesto u seniorskoj konkurenciji.

Nebojsa Lazic

„Konkurencija će biti jaka, a novo ime biće 17-godišnji Ranko Helc. Među golferkama očekujem da će juniorka Tamara Palkovljević dobiti šansu da predstavlja Srbiju na Svetskom prvenstvu u Japanu uz Arijanu Savić. Tamara ima poseban program priprema i takmičenja za celu sezonu kako bi se njen debi u timu Srbije podigao na najviši nivo. Posebnu pažnju posvetićemo Jovanu Rebuli koji briljira u Južnoj Africi. On bi trebalo da nam se pridruži u junu za učešće na univerzitetskom Svetskom prvenstvu u Švajcarskoj kao i na amaterskom Svetskom prvenstvu u Japanu u septembru. Jovan je pokazao veliku želju da bude srpski reprezentativac“, kaže Lazić.

16-godišnji Rebula je prošle godine bio najbolji golfer na afričkom kontinentu u konkurenciji igrača do 19 godina. Njegovi uspesi najbolje se vide po svetskom amaterskom rankingu gde trenutno zauzima 505. mesto, pa je tako najbolji amaterski rangiran srpski igrač na svetu.

Kao jedan od najbitnijih projekata Golf asocijacije Srbije i ove godine se izdvaja Školska golf liga, koja se ove godine pored Beograda održava i u Novom Sadu i Nišu.

„S obzirom da ove godine imamo regionalnu ligu, najbolji igrači, po jedan iz svake škole u Beogradu i po četiri iz svake škole u Nišu i Novom Sadu, će predstavljati svoje gradove na turniru regionalne lige 30. aprila i 6. maja u Beogradu. U ovom trenutku selekcija timova škola je u Beogradu završena, a turniri kreću drugog aprila na Adi Ciganliji. U Novom Sadu je završena selekcija i odigrani su turniri škola, pobedila je OŠ Prva vojvođanska brigada i odabran je tim koji će predstavljati Novi Sad na takmičenju u Beogradu. U Nišu selekcija će se obaviti ove nedelje. Prepoznali smo mnogo talentovanih igrača u svim školama i nadam se da su među njima neki novi srpski golferski Đokovići“, ističe Lazić.

Ranko Helc

Srpsku golf reprezentaciju ove sezone očekuje mnogo važnih takmičenja. Najveće je svakako Svetsko prvenstvo u Japanu u septembru, kao i Univerzijada u junu i brojni čelendži i internacionalna prvenstva u regionu.

„Pripreme počinju u Beogradu 10. maja i igrači moraju da zadovolje određene kriterijume fizičke pripremljenosti da bi ušli u tim. Takođe predstavljen je novi ranking nacionalnog tima koji podrazumeva odigravanje minimum pet turnira van sezone sa parametrima koji podrazumevaju bonus za osvojeno mesto na turnirima, dodatne poene za ostvaren dobar rezultat u svakoj odigranoj rundi i prenos WAGR poena (svetskog amaterskog rankinga). Ovaj novi pristup kvalifikovanja igrača za tim nam je obezbedio bolje praćenje forme igrača. Očekujemo poboljšanje, jer će se kandidati boriti za svoje mesto u timu cele godine, a ne samo na kvalifikacionim turnirima na početku sezone“, zaključio je Lazić.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter