0
Fudbal

Ko je najviše zaradio od prodaje fudbalera? (FOTO)

Objavljeno: 25.03.14 u 17:38

Da vas neko u ovom trenutku upita da li znate da mu u roku od nekoliko sekundi kažete koji evropski klub je u prethodnih šest sezona zaradio najviše od prodaje igrača da li biste znali tačan odgovor?

Verujemo da bi većina vas pogrešila pošto je londonski Totenhem vodeći na tom spisku sa 322,1 milionom evra prihodovanim od transfera odnosno prodaje igrača čemu je svakako najviše doprinelo to što su za rekordnu sumu novca prethodnog leta prodali Gareta Bejla Realu.

transferi-evropa
Upravo Madriđani su na drugom mestu pošto su zaradili 303,7 miliona evra, ali su daleko više potrošili na kupovinu igrača, dok je tek na trećem mestu Porto (282,7) koji je jedno vreme bio vodeći po tom pitanju.

Zanimljivo je da su klubovi iz top 5 evropskih liga u prethodnih 11 prelaznih rokova potrošili basnoslovnih 12,5 milijardi evra na transfere što na još jedan način potvrđuje onu krilaticu da je „fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu“.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter