0
ATP

Džentlmen Novak Đoković izborio plasman u četvrtfinale Majamija

Objavljeno: 25.03.14 u 18:35

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u četvrtfinale Masters turnira u Majamiju pošto je u osmini finala savladao Tomija Robreda sa 2:0 u setovima (6:3, 7:5).

Novak Đoković

U meču koji je kasnio sa početkom zbog loših vremenskih uslova, Novak je od prvog poena nametnuo svoj stil igre i kontrolisao dešavanja na terenu. Prva tri gema u prvom setu su prošla bez brejka, da bi u četvrtom Đoković uspeo da oduzme servis Robredu, koji je zatim potvrdio gemom na svoj servis za sigurno vođstvo 4:1. Do kraja seta Novak se nije mnogo trudio na servis Robreda, već je sigurno osvajao gemove u kojima je sam servirao, pa je prvi set lako rešio u svoju korist sa 6:3.

U trećem gemu drugog seta, srpski teniser je još jednom potvrdio koliko je veliki sportista i oduševio sve gledaoce. Naime, pri nerešenom rezultatu 40:40, sudija je uzviknuo aut nakon udarca Robreda nakon čega je Španac zatražio čelendž koji je pokazao da je loptica ipak bila u terenu. Poen je trebao da se ponovi, ali je Đoković napravio džentlmenski potez i poklonio rivalu poen za prednost. Robredo je ovaj gem dobio i poveo sa 2:1 u drugom setu.

U nastavku drugog dela meča viđena je mnogo ravnopravnija igra u kojoj su oba rivala vešto čuvala svoj servis ne dozvolivši brejk šanse. Sve do 10 gema pri rezultatu 5:5, kada je Đoković iskoristio prvu od dve brejk lopte koje je imao da povede, a zatim svojim servisom overio prolaz u četvrtfinale.

Rival Novaku Đokoviću u borbi za polufinale biće pobednik meča između Endija Mareja i Žo Vilfreda Conge.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter