0
Intervju

Nemanja Tubić za HotSport: Šampiona će odlučiti derbi

Objavljeno: 24.03.14 u 12:53

Poslednjih godina sve je veći broj igrača koji prođu omladinsku školu Partizana ili Crvene zvezde, ali afirmaciju steknu u nekom od preostalih superligaških ili inostranih klubova. Izuzetak nije ni Nemanja Tubić, stasiti štoper ruskog Krasnodara. Prošao je sve mlađe selekcije crno-belih, ali pošto u voljenom klubu nije dobio pravu šansu prešao je u Čukarički, gde je dobrim partijama skrenuo pažnju na sebe. Logičan sled događaja je bio odlazak u inostranstvo, a posle Genka i Karpata, Nemanju je fudbalski put odveo u Rusiju gde već pune tri godine sa dosta uspeha nosi dres Krasnodara.

tubic1

Kako su u klubu zadovoljni trenutnim plasmanom (šesto mesto) i kakve su ambicije za preostali deo prvenstva?

– S obzirom na to da klub postoji tek šest godina i da smo prethodne dve sezone prvenstvo završavali na devetom ili desetom mestu u klubu su prezadovoljni trenutnim plasmanom. Ambicije su nam malo i porasle tako da je cilj da se obezbedi jedno od prvih pet mesta, koja garantuju izlazak u Evropu. Imamo velike šanse da to i ostvarimo, ali konkurencija je baš jaka i zbog toga verujem da će biti neizvesno do poslednjeg kola.

Ugovor ti uskoro ističe, kakve su tvoje želje za narednu sezonu. Produžetak saradnje sa Krasnodarom ili prelazak u novu sredinu?

– Pošto sam već tri godine ovde navikao sam se na klub, grad, jezik i uopšte na rusku ligu. Voleo bih da ostanem ovde još dugo. Klub je fantastično organizovan, uvek ima velike ambicije, a uslovi za trening su sigurno među najboljima u Evropi.

tubic-krasnodar-cska

Premijer liga Rusije je izuzetno jaka, koliko je teško igrati protiv fudbalskih zvezda koje trenutno nastupaju u Rusiji?

– Jeste, liga je veoma jaka i svake godine se sve više ulaže i dovode sve veće zvezde. Teško jeste, ali sa druge strane veliko je zadovoljstvo i veliki izazov nadmetati se sa igračima poput Danija, Hulka, Tošića, Kuranjija, Busufe, Aršavina… Mečevi protiv njih sami po sebi motivišu, a u krajnjoj liniji svaki igrač želi da vidi gde je po kvalitetu u odnosu na njih.

Protiv koga ti je bilo najteže da igraš?

– Bez dileme, protiv Emanuela Emenikea, Nigerijca koji je prošle sezone iz Spartaka prešao u Fenerbahče.

tubic-krasnodar-spartak

Partizanovo si dete, ali u voljenom klubu nisi dobio šansu. Ostaje li žal za tim što nisi ispunio taj dečački san?

– Sigurno da je tako jer svako dete koje prođe omladinsku školu Partizana ima san da jednog dana obuče dres prvog tima, tako da ni ja nisam izuzetak.

Svoju afirmaciju u našem fudbalu stekao si u Čukaričkom. Kako ti izgleda trenutna situacija u tvom nekadašnjem klubu i koliko za srpski fudbal znači ozdravljenje na papiru manjih klubova?

[stextbox id=“hotsport_text_box“ float=“true“ align=“right“]LIČNA KARTA
Ime i prezime: Nemanja Tubić
Datum rođenja: 8.4.1984
Pozicija: Štoper
Klubovi: Čukarički, Genk, Karpati, Krasnodar[/stextbox]- Jeste, proveo sam skoro pet godina u Čukaričkom i bez obzira što nisam otišao na baš lep način za taj klub me veže dosta uspomena. Dugo su bili u problemu, ali koliko znam klub je bukvalno procvetao od kada je došao novi predsednik. Stao je na noge i ne samo to, klub je postao jedan od najstabilnijih u Srbiji što je za svaku pohvalu. Još kada bi se ostali „manji“ klubovi ugledali na Čukarički ne bi bilo zime za naš fudbal.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

[stextbox id=“hotsport_text_box“ float=“true“ align=“left“]- Vrlo lako može da se desi da titulu odluči derbi jer će biti neizvesno do samog kraja. Ne verujem da će se do tada neko bodovno odlepiti. Naravno, svim srcem sam uz Partizan i uveren sam da ćemo i sedmi put zaredom biti šampioni.[/stextbox]  Kako ti se generalno čini Superliga ove sezone?

– Nikad izjednačenija. Svako svakoga može da pobedi što i nije loše zbog neizvesnosti mada će se kao i uvek za titulu boriti dva kluba – Partizan i Crvena zvezda. Mislim da se to u skorijoj budućnosti neće promeniti.

Koje su to stvari koje će po tvom mišljenju odlučiti ovogodišnjeg šampiona?

– Vrlo lako može da se desi da titulu odluči derbi jer će biti neizvesno do samog kraja. Ne verujem da će se do tada neko bodovno odlepiti. Naravno, svim srcem sam uz Partizan i uveren sam da ćemo i sedmi put zaredom biti šampioni.

tubic-namrgodjen

Šta bi iz tvog ugla trebalo da se promeni u funkcionisanju naših klubova da bi u budućnosti imali značajniju ulogu u evropskim takmičenjima?

– Po mom mišljenju privatizacija je jedino rešenje za spas oba naša najveća kluba. Kažem to jer igram u privatnom klubu čiji je vlasnik jedan čovek koji daje svoj novac bez pomoći grada, države. Vodeći se primerom mog sadašnjeg kluba, uveren sam da je to jedini spas, ujedno i najbolje rešenje.

Sada kada pogledaš unazad, da li ima nešto zbog čega se kaješ i što bi promenio da možeš da vratiš vreme?

– Ne kajem se ni zbog čega u životu i mislim da se sve dešava sa nekim razlogom tako da se ne osvrćem previše u prošlost, već se trudim da gledam samo napred.

Za koga ćeš navijati na predstojećem Svetskom prvenstvu, ko su favoriti, a ko može da iznenadi?

– Navijaću za Bosnu i Hercegovinu jer tamo igra moj drug Ognjen Vranješ i za Rusiju. Na svakom Svetskom prvenstvu mi je Brazil favorit, a pogotovo što sada igra kod kuće. Naravno ne bi trebalo da zaboravimo ni Argentinu, Španiju i Nemačku zbog imena koja imaju u svom sastavu, ali Brazil je moj broj jedan. Mislim da na predstojećem prvenstvu i neće biti mnogo iznenađenja, da će favoriti dobro da odrade svoj posao i da će da opravdaju ulogu koja ima je dodeljena.

hotsport.rs/ I. L.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter