0
ATP

FOTO: STARSPORT

Lajović: Mnogo toga pozitivnog mogu da izvučem iz meča sa Dolgopolovim

Objavljeno: 24.03.14 u 23:45

Srpski teniser, Dušan Lajović, smatra da mu je mnogo značio duel sa Aleksandrom Dolgopolovim, uprkos porazu na masters turniru u Majamiju.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Mnogo toga pozitivnog može da se izvuče iz ovog meča, jer sam igrao ravnopravno sa igračem iz prvih 20, servirao sam za meč, imao sam mini-brejk…mnogo pozitivnih stvari. Nadam se samo da mogu da zadržim ovaj nivo u predstojećim turnirima“, rekao je Lajović za ‘Blic’.

Lajović je poražen sa 2:1 u setovima, meč je prekidan zbog kiše, a na kraju je sudija oštetio srpskog tenisera.

„Teško mi je sada da pravilno analiziram, tek se završio meč i još sam pod utiscima. Ne znam šta bi bilo da sudije nije zvao aut, jer sam prilično lako dobio loptu. Možda bih dobio i meč loptu? Ali, desilo se što se desilo. Tako je to u sportu, znam da sudija nije razmišljao o tome kad sam posle servirao, tako da je i to doprinelo malo na kraju“, rekao je Dušan i dodao:

„Igrao je neverovatno tada, pogađao poene koji nisu bili laki, stvarno nisam bio u situaciji da osvojim gem. Posle tog drugog seta sam rekao sebi da je on podigao igru i da mogu i ja i da treba da se borim kako znam i umem. Uspeo sam u trećem setu. Malo je falilo da to bude dovoljno, ali danas nije“.

Ovog 23-godišnjeg tenisera danas je bodrio i najbolji teniser Srbije i drugi igrač sveta Novak Đjoković, a Lajović je kazao da mu to mnogo znači:

„Više puta sam govorio koliko je neverovatno to što Novak radi za nas, stalno nas bodri i pomaže kad god može. Danas je došao na pune tribine i verovatno su mnogi hteli da se slikaju sa njim i da traže autogram, a njega sutra čeka meč. Sve to mnogo znači nama mlađim igračima“.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter