1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Partizan slavio u Podgorici i izborio plasman na fajnal-for

Objavljeno: 24.03.14 u 22:37

Košarkaši Partizana uspeli su u Podgorici da savladaju ekipu Budućnosti, u okviru pretposlednjeg kola ligaškog dela ABA lige rezultatom 65:61 (14:17, 16:11, 16:14, 19:19). 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Partizan je nešto slabije započeo utakmicu, ali je zatim u drugoj deonici stekao odlučujuću razliku koju je uspeo da uveća i sačuva do kraja susreta. Ovom pobedom crno-beli su obezbedili plasman na fajnal-for ABA lige pošto nakon 25 odigranih kola imaju 17 pobeda i 8 poraza, dok petoplasirana Budućnost sada ima dve pobede manje.

Najzaslužniji za pobedu Partizana bio je Bogdan Bogdanović sa 16 poena, 6 skokova i 5 asistencija, a pratili su ga Lovernj sa 14 i Pavlović sa 13 ubačenih poena.

Na drugoj strani, u timu Budućnosti, istakao se Nikola Ivanović sa 16 poena, 3 skoka i 6 asistencija, a dvocifreni su još bili i Popović i Akindele sa po 11 poena.

Tok meča:

4/4 Ivanović pogađa oba slobodna bacanja na startu poslednje deonice i smanjuje zaostatak Budućnosti. Uzvraća Milutinov sa četiri ubačena poena sa linije penala, pa Partizan vodi sa 50:44. Vitkovac prekida seriju crno-belih i pogađa dvojku za Podgoričane, ali zatim u sledećem napadu faulira Gagića koji je oba puta precizan sa linije slobodnih bacanja. Bogdanović pogađa trojku za vođstvo Partizana 55:46, nakon čega je trener Budućnosti primoran da traži tajm-aut. Akindele je polovičan sa linije penala na jednoj, a Bertans na drugoj strani. Gagić pogađa dvojku za Partizan, pa Bogdanović oba slobodna bacanja i crno-beli vode 60:47. Popović smanjuje zaostatak Budućnosti sa dva pogođena penala, Subotić je polovičan, a nakon trojke Sehovića rezultat je 60:53. Bertans pogađa oba slobodna bacanja i prekida mini seriju domaćih, ali Ivanović i Akindele uzvraćaju na isti način na drugoj strani. Sehović krade loptu Bertansu koji je primoran da faulira košarkaša Budućnosti. Akindele pogađa dvojku za 62:59. Gagić je oba puta precizan sa penala i održava prednost Partizana, ali Ivanović uzvraća na isti način i vraća Podgoričane na -3. Ipak, Pavlović pogađa jedno slobodno bacanje za konačnih 65:61.

3/4 – Drugo poluvreme otvorio je Pavlović postigavši koš i dodatno bacanje za +5 crno-belih. Nakon toga Partizan je prilično uspešno održavao stečenu prednost a glavni „krivac“ za to bio je Lovernj koji je sa dve vezane trojke doveo crno-bele do 39:33 na polovini treće deonice. Akindele je uspeo u par navrata da poentira, te je tako održavao Podgoričane na malom rastojanju. Do najveće prednosti u dosadašnjem toku meča i rezultata 37:44 Partizan dolazi preko Bogdanovića, dva minuta pre isteka treće četvrtine. Do kraja deonice  Budućnost je preko Ćapina smanjila na 42:46 i tim rezultatom ušlo se u poslednjih 10 minuta meča.

2/4 – Na startu druge deonice Bertans je poravnao rezultat u svom stilu, trojkom. Trojkom je nakon toga uzvratio već pomenuti i vrlo raspoloženi Ivanović a prednost tomaćeg tima na pet poena povisio je Popović. Crno-beli nakon toga, kao i u dosadašnjem toku meča, prave mini seriju i preko dve trojke Bogdanovića stižu do prednosti od 23:22. Usledio je period u kojem se igralo koš za koš, timovi su se smenjivali u vođstvu do 26:25 za domaći tim, da bi Partizan preko Pavlovića i Bertansa stigao do 30:26. Do kraja prvog poluvremena  Šehović je ublažio prednost crno-belih i postavio konačan rezultat prvog poluvremena 28:30.

1/4 – Crno-beli su na startu poveli sa 5:0 ali se to promenilo do kraja prve deonice. Prve poene upisao je Lovernj da bi Pavlović dodao koš i slobodno bacanje. Ubrzo je usledila serija Podgoričana od 7:0 kojom su ujedno prešli u vođstvo. Preko Ivanovića Budućnost je stigla i do 9:7, da bi Lovernj i Bogdanović doneli novo vođstvo Partizanu novom mini serijom od 5:0. Potom se desio novi odgovor i nova serija Budućnosti od 7:0, da bi deonica na kraju ipak pripala domaćem timu rezultatom 17:14. Ivanović dominira u domaćem timu sa 7 poena, kod Partizana Lovernj je ubacio 6 a Pavlović pet.

Košarkaši Partizana večeras gostuju u Podgorici ekipi Budućnosti u okviru pretposlednjeg kola ligaškog dela ABA lige.

Biće ovo zanimljiv duel jer se oba tima takmiče za mesto u prva četiri tima na tabeli, što ujedno znači i plasman na završni turnir ABA lige koji će se igrati u Beogradu.

Crno-beli su umorniji jer igraju u duplo jačem ritmu nego crnogorska ekipa zbog obaveza u Evroligi. Međutim, Partizan je pre samo četiri dana nakon velikog preokreta upravo u Evroligi savladao Makabi u Beogradu, pa je atmosfera u crno-belom taboru više nego dobra.

Što se Budućnosti tiče, podgorička ekipa je pre sedam dana pretrpela poraz na gostovanju ekipi Cedevite pa će danas imati imperativ pobede zbog gorepomenutog cilja.

U prvom susretu ova dva tima ranije ove sezone, Partizan je pobedio u „Pioniru“ rezultatom 72:65 sredinom decembra prošle godine.

Meč je na programu od 20 časova i 45 minuta a prenos iz minuta u minut možete kao i obično pratiti na našem portalu.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter