0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Blažič i Dženkins: Uz navijače i timskom igrom rušimo Budiveljnik

Objavljeno: 23.03.14 u 18:26

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nalaze se pred najvećim izazovom ove sezone, u sredu (19:30) dočekuju Budiveljnik u revanšu osmine finala Evrokupa, a Jaka Blažič i Čarls Dženkins uveravaju da crveno-beli timskom igrom mogu do polufinala. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

“Sigurno je za nas meč protiv Budivelnika jako važan. Igrali smo prošle nedelje protiv njih i nismo bili u našem najboljem izdanju. Imali smo i imamo još vremena da se pripremimo za revanš. Znamo da je ovo utakmica za ulazak u polufinale i svi ćemo biti jako motivisani. Idemo na sve ili ništa u sredu“, rekao je slovenački bek i dodao:

“Podrška navijača nam je bitna da bismo pobedili. Oni su naš šesti igrač i mislim da zajedno možemo u polufinale. Ipak, Budiveljnik je jak tim i očekuje nas teška utakmica. Moramo da odigramo puno bolje u odbrani nego u Litvaniji. U sredu je svima bitna samo pobeda, a do nje ćemo doći ako budemo igrali kao tim i u odbrani i u napadu“, zaključio je Blažič.

Dženkins očekuje težak susret, ali veruje u prolaz svoje ekipe.

“Moramo da budemo koncentrisani tokom celog meča i to očekujem od tima, a posebno od sebe. U prvom meču protiv Budiveljnika smo donosili neke loše odluke u važnim trenucima i to moramo da popravimo. Ostalo nam je još dva dana da se pripremimo i ako budemo igrali timski verujem da ćemo pobediti“, istakao je Dženkins.

Čarls Dženkins je uporedio prethodne evroligaške utakmice u Kombank areni sa predstojećom protiv šampiona Ukrajine.

“Nije isto jer je sada mnogo veći ulog. Bilo je veoma lepo igrati prvi meč u Evroligi u Kombank areni, dok je Laboral bio poslednji meč na domaćem terenu u Evroligi koji za nas nažalost nije imao takmičarski značaj. Igrati u Kombank areni je sjajno, iako je moje omiljeno mesto za igru Pionir. Igrati u najvećoj hali u Beogradu je veoma inspirativno i zaista je sjajan osećaj kada vidiš toliko navijača oko sebe koji te podržavaju“, rekao je Dženkins, prenosi sajt kluba.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter