FOTO:STARSPORT
in , ,

OKS: Divac ostaje predsednik do kraja mandata

Olimpijski komitet Srbije (OKS) demantovao je danas pisanje pojedinih medija da predsednik te organizacije Vlade Divac odlazi sa funkcije sledeće godine.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

„Zarad potpunog i ispravnog informisanja javnosti, OKS želi da naglasi da Divac nijednom mediju nije izjavio da napušta ili se povlači sa mesta predsednika OKS. Divcu mandat ističe u godini nakon Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016, a ne naredne godine, kako se moglo pročitati u pojedinim medijima“, navodi se u saopštenju OKS.

Pojedini beogradski mediji preneli su da će se Divac zajedno sa porodicom preseliti u SAD i da će navodno tamo pokušati da nađe angažman.
„Divac nema nameru da napušta mesto predsednika OKS pre završetka mandata. Pored funkcije koju obavlja u nacionalnoj olimpijskoj kući, Divac ima značajne funkcije u međunarodnim sportskim forumima. On je član Izvršnog saveta Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta, kao i različitih komisija i radnih tela Međunarodnog olimpijskog komiteta i Evropskih olimpijskih komiteta i planira da na ovim funkcijama ostane do kraja mandata“.

Funkciju predsednika OKS Divac obavlja od 24. februara 2009. godine.

hotsport.rs/tanjug.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Stojanović: Nedostatak koncentracije i rezultatski značaj utakmice su nas sputali

Ilić čuva Partizan (FOTO) (VIDEO)