0
Evroliga

Mačvan: Svaka sledeća je utakmica sezone

Objavljeno: 22.03.14 u 14:03

Košarkaš Galatasaraja Milan Mačvan istakao je da je posle pobede nad Bajernom istanbulski klub povećao šanse za plasman u četvrtfinale Evrolige. Galatasaraj je sa 76:69 slavio protiv izabranika Svetislava Pešića i tako zabeležio petu pobedu u Top16 fazi elitnog takmičenja. Isti skor kao turski klub imaju i Lokomotiva i Bajern, pa će ta tri tima, uz Partizan sa 3-8, u naredna tri kola voditi veliku borbu za mesto u četvrtfinalu iz grupe F, pošto su Real, CSKA i Makabi gotovo izvesno već obezbedili prolazak dalje.

macvan

Bajern je odličan tim, igraju jako čvrsto i brzo. Igraju egal sa svima i na taj način su i dobili Real. Zbog toga smo ih shvatili ozbiljno i odigrali koncentrisano 40 minuta, jer je u našoj grupi svaki poen bitan“, rekao je Mačvan.

Srpski košarkaš istakao je da veliku zaslugu imaju i navijači, koji ih bodre na svim utakmicama Evrolige.

„Bila je puna hala, kao i za svaku utakmicu Evrolige. Mnogo nam znači podrška navijača, posebno na utakmicama koje će odlučivati o plasmanu u četvrtfinale“, istakao je Mačvan.

U poslednja tri kola Mačvana i njegove saigrače očekuju susreti sa Žalgirisom, CSKA i Partizanom, a svi u timu su svesni koji meč će možda i odlučiti.

„Jesmo u prednosti u odnosu na ostale konkurente za četvrtu poziciju, ali u naredna dva kola moramo da dobijemo dve utakmice. Verovatno je duel u Kaunasu sa Žalgirisom za nas u ovom trenutku utakmica sezone“,  naglasio je srpski košarkaš.

Naredni meč u Evroligi Galatasaraj igra upravo sa Žalgirisom u četvrtak, dok ga pre toga čeka duel sa Gazijantepom u turskom šampionatu, u nedelju.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter