0
Košarka

Mirko Kovač najbolji trojkaš rumunske lige

Objavljeno: 21.03.14 u 16:42

Posle 18-mesečne pauze, srpski košarkaš Mirko Kovač vratio se u staru formu, u kojoj je bio dok je svojevremeno nosio dresove OKK Beograda i Crvene zvezde. Ove sezone, Kovač blista u dresu rumunskog prvoligaša Krajove i trenutno je najbolji trojkaš šampionata ove susedne države.

mirko-kovac-krajova

„Cele godine sam naporno radio na šutu, a sistem trenera Milana Nisića mi u potpunosti odgovara.  Naravno, imam i odlične saigrače sa kojima je uživanje igrati. Opet sam prvi trojkaš jednog prvenstva, kao što je bio slučaj u OKK Beogradu, pre prelaska u Crvenu zvezdu“ – kaže Kovač.

On ističe da je vrlo zadovoljan dosadašnjim i timskim i ličnim uspehom. Kaže da je verovao u sebe tokom pauze, a da se vratio na parket najviše zahvaljujući podršci porodice, kao i radu sa kondicionim trenerom Darkom Radovanovićem.

Potvrda dobre forme viđena je ove nedelje u duelu protiv Sigala iz Prištine koji je doduše Krajova izgubila u neizvesnoj završnici sa 86:85, međutim Kovač je meč završio sa izvanrednim učinkom od 20 poena, 4 skoka, tri asistencije i dve ukradene lopte.

„Nažalost, nismo uspeli da prođemo u doigravanje Balkanske lige, samo jedan koš nas je delio od plasmana. Odigrali smo do ovog momenta 41 utakmicu u sezoni, tako da je i umor učinio svoje. Za debitansku sezonu Krajove u Evropi, sasvim solidan rezultat. Sada se okrećemo rumunskom prvenstvu gde smo obezbedili plasman u plej-of. Desetak timova u Rumuniji ima ozbiljne budžete i odlične igrače, pa će na kraju nijanse odlučivati o tituli“ – tvrdi Kovač.

Krajova će u subotu gostovati Piteštiju, koji se u ovom trenutku bori za ulazak u plej-of.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter