in , ,

Ukrajina odustaje od Eurobasketa 2015, šansa za Srbiju

Košarkaški savez Ukrajine zbog nestabilne političke situacije odustao je od organizacije Evropskog prvenstva 2015. godine, izjavio je danas šef organizacionog odbora Makrijan Lubkivskij.

FIBA

Ukrajina će predložiti FIBA Evropa da se šampionat održi u drugoj zemlji ili u nekoliko njih, a da oni budu domaćini 2017. godine.

„Teško je organizovati Evropsko prvenstvo u ovako teškim uslovima, ekonomskim i političkim. Naša zemlja nema pomoć stranih investitora koji bi sagradili novu dvoranu, a uz to organizacioni komitet oseća nedostatak vremena da se turnir organizuje. Priprema takvog projekta je dug i složen proces, koji podrazumeva planiranje sistema i niz organizacionih mera“ – rekao je Lubkivaski.

Odluku o novom domaćinu ili domaćinima FIBA bi mogla da donese već na narednom sastanku borda FIBA, 23. marta u Minhenu. Ukoliko se FIBA odluči za više organizatora, onda bi Srbija mogla da bude kandidat za domaćinstvo jedne grupe.

Za sada je zvanično u trku za novog organizatora ušla samo Francuska, koja je i bila konkurent Ukrajini za dobijanje domaćinstva šampionata.

hotsport.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Zeka milioner pozdravlja Hotsportiste iz Dubaija (VIDEO)

Sliku svoju ljubim