0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Gde će Donji Srem ugostiti Zvezdu?

Objavljeno: 19.03.14 u 09:37

Još uvek nije poznato gde će biti odigran meč 20. kola Jelen Superlige između Donjeg Srema i Crvene zvezde. Iako je bilo predviđeno da se ovaj duel odigra na popularnoj ‘Suvači’ iskrsli su određeni bezbednosni problemi koji prema rečima potpredsednika Donjeg Srema Milana Aleksića nisu objektivni.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

„Problem je nastao samo zato što smo želeli da navijačima Zvezde omogućimo da ispune celu tribinu (1.200 ulaznica). Policija smatra da je to rizično“, rekao je Aleksić i dodao:

„Prilazi na dve postojeće tribine stadiona su potpuno odvojeni i rizik da se nešto dogodi je minimalan. Iskreno, ne mogu da pronađem neko logično objašnjenje zašto se meč ne bi igrao na Suvači“.

Donji Srem je tokom renoviranja svog stadiona superligaške utakmice igrao  u Novom Sadu na Karađorđu, ali rukovodeći ljudi kluba iz Pećinaca još uvek ne razmišljaju o alternativi u slučaju da ne bude postojala mogućnos igranja na ‘Suvači’.

„OFK Beograd nije mogao da garantuje bezbednost navijačima Novog Pazara, pa ovi nisu došli a meč se igrao na Karaburmi. Navijače Slobode nisu pustili u Novi Pazar, pa se utakmica nije izmeštala u drugi grad. Prema propisima, gostima sleduje pet odsto kapaciteta, a to je na našem stadionu 150 mesta. Ali, nije to poenta. Zaista želimo spektakl u Pećincima, punu Zvezdinu tribinu. Meč je u rukama policije, a žalosno je ako država ne može da organizuje jedan ovakav meč“, rekao je Aleksić.

Konačna odluka o lokaciji odigravanja utakmice između Donjeg Srema i Crvene zvezde trebalo bi da bude doneta u sredu, posle sastanka predstavnika policije i nadležnih komisija FSS i Zajednice superligaša.

hotsport.rs/večernjenovosti

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter