0
ATP

FOTO: STARSPORT

Tipsarević: Prošao sam agoniju, vraćam se za dva meseca

Objavljeno: 18.03.14 u 14:02

Srpski teniser Janko Tipsarević, koji zbog povrede pete ne igra već pet meseci, otkrio je danas da je prošao kroz agoniju pošto nikako nije mogao da dobije pravu dijagnozu, ali da je sada sve poznato jer je došlo do pucanja tetive i trebalo bi da se vrati na teren za dva meseca.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Nakon višemesečnih poseta mnogobrojnim stručnjacima u svetu, a i kod nas, dobijao sam različite dijagnoze i terapije za povredu koju vučem već 14 meseci, što je mom timu i meni veoma teško palo, jer nismo znali šta je ispravno i da li je svaki put koji smo odabrali za lečenje bio onaj pravi. Iz tog razloga se nisam duže vreme oglašavao jer je sve izgledalo kao jedna velika agonija“, naveo je Tipsarević u pisanom saopštenju.

On je dodao da je prošao agresivne terapije poput zračenja upalnog dela pete, ubijanje nerava za koje se smatralo da podstiču upalni proces, injekcija kortikosterioida, preko manje agresivnih terapije laserima i i akupunkture.

„Ništa nije pomoglo da upala prođe. Pre nekoliko dana oštećena plantarna fascija je pukla i sada svi imamo jasniju sliku. Ništa drugo ne preostaje nego da čekamo da zaraste uz pomoć terapija. Da nije sama pukla sledeći korak bila bi operacija, tako da je u neku ruku i dobro da se ovo desilo. Lekari predviđaju da je potrebno osam nedelja kako bi tetiva potpuno zarasla i da tada mogu očekivati povratak na teren. Trnovit put je ispred mene, ali veoma sam motivisan i jedva čekam da se ponovo takmičim, želja za povratak u Top 10 mi je nikad veća, kao i da ponovo igram za Srbiju u Dejvis kupu“, poručio je Tipsarević.

Tipsarević je u karijeri osvojio četiri titule, a najbolji plasman na ATP listi mu je osmo mesto. Trenutno je, uprkos tome što dugo nije igrao, 68. igrač sveta. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je Dejvis kup 2010. godine.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter