0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Zvezda greškama dozvolila Budiveljniku ‘+3’ pred revanš u Beogradu

Objavljeno: 18.03.14 u 21:08

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u prvom meču četvrtfinala Evrokupa od ekipe Budiveljnika rezultatom 82:79 (22:16, 19:23, 25:19, 16:21).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Zvezda je tokom susreta bila u minusu i 11 poena, nisu crveno-beli bili koncentrisani tokom najvećeg dela meča, ali na kraju su ostvarili povoljan rezultat.

Na kraju, najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Raško Katić sa 20 poena i 3 skoka, dok je Demarkus Nelson upisao 16 poena, 5 skokova i 7 asistencija.

Budiveljnik je predvodio Strelnieks sa 20 poena, a 16 je postigao Blejk Ejhern.

Revanš meč se igra naredne srede u Beogradu, a pobednik ovog dvomeča u polufinalu će igrati sa boljim iz okršaja Uniksa i Ankare.

Tok meča:

4/4 Nelson probija odbranu domaćih i polaže za 66:60. Lavrinovič koristi odličnu asistenciju saigrača i ne dozvoljava Zvezdi da se približi. Nelson ponovo rešava napad crveno-belih. Minard pogađa oba slobodna bacanja za 70:62. Dženkins se probudio i pogađa trojku za Zvezdu, prati ga na isti način Simonović i rezultat je 70:68. Samers silovito zakucava nakon sjajnog driblinga i čuva prednost Budiveljnika. Još jedna greška u odbrani Zvezde je kažnjena lakim poenima i rezultat je 74:68. Crveno-beli su još jednom serijom grešaka propustili priliku da povedu. Samers ubacuje oba slobodna bacanja i povećava prednost svog tima. Nelson uzima stvar u svoje ruke i konačno postiže poene za Zvezdu i smanjuje na 76:72. Redenović pogađa jedno slobodno bacanje. I Samers je polovičan sa linije penala za 77:73. Nelson ponovo sjajnim prodorom razbija odbranu Budiveljnika i polaže loptu u koš. Simonović se sjajno ubacio i pogodio za novo izjednačenje, 77:77. Minard pogađa uz pomoć table i vraća prednost Budiveljniku. Dženkins pogađa daleku dvojku i ponovo izjednačava, a zatim pravi prekršaj na 2,2 sekunde do kraja utakmice. Strelnijeks pogađa sva tri puta za 82:79.

3/4 Katić je iznudio ličnu grešku Lavrinovića i pogodio oba slobodna bacanja za izjednačenje, 41:41. Strelnijeks se oslobodio čuvara i lako ubacio dvojku. Lavrinovič koristi asistenciju saigrača i zakucava, ali na drugoj strani na isti način uzvraća Radenović. Ejhern pogađa pod faulom, a zatim pogađa i slobodno bacanje za 48:43. Radenović proigrava Katića koji zakucava i nastavlja sjajnu partiju. Anisimov pogađa, a Lazić uzvraća drugoj trojkom Zvezde za 50:48. Ipak, Minard pogađa pod faulom, ali promašuje dodatno slobodno bacanje. I Dragićević pogađa trojku nakon loše odbrane domaćih. Ejhern uzvraća istom merom za 55:51, a onda još jednom loša reakcija odbrane Zvezde pa Budiveljnik ima sedam poena prednosti. Dženkins pogađa i smanjuje zaostatak. Salenga je polovičan sa linije penala. Novi propust odbrane crveno-belih, domaći pogađaju polaganje i dodatno slobodno bacanje, pa zatim laku dvojku, uzvraća Marjanović za 64:55. Anisimov pogađa oba slobodna bacanja za plus 11 Budiveljnika. Lazić ubacuje novu trojku za Zvezdu za 66:58 na kraju treće četvrtine.

2/4 Blažić poenima sa distance otvara drugu deonicu i smanjuje zaostatak Zvezde. Ejhern koristi blok i pogađa. Dženkins lako polaže nakon slaloma kroz odbranu domaćih, ali Ejhern pogađa dve trojke  za dvocifrenovođstvo Budiveljnika 30:20. Košarkaši Zvezde mnogo žure u napadu i pokušavaju šutevima sa distance, ali ta taktika za sada ne daje rezultat. Nakon dužeg vremena Katić pogađa oba slobodna bacanja, ali na drugoj strani uvzvraća Lavrinović zakucavanjem. Simonović postiže trojku za Zvezdu i smanjuje zaostatak na 27:32. Međutim, Nelson pravi nesportsku ličnu grešku nad Samersom. Košarkaš Budiveljnika pogađa oba slobodna bacanja, zatim i Lavrinović ubacuje trojku za dvocifrenu prednost 37:27. Uzvraća Katić sa četiri vezana poena. Samers je ponovo siguran sa linije slobodnih bacanja. Istom merom odgovara Katić. Minard pogađa oba bacanja nakon prekršaja Nelsona za 41:33. Nastavlja se serija slobodnih bacanja, pa je i Nelson precizan oba puta. Katić je jedini raspoloženi igrač Zvezde i ponovo pogađa preko Samersa, a zatim polaže i rezultat je 41:39 za Budiveljnik.

1/4 De Huan Samers postiže prve poene za Budiveljnik na meču, nakon greške Simonovića u odbrani. Na drugoj strani Katić promašuje. U narednom napadu Nelson proigrava Radenovića koji lako polaže za 2:2. Nelson i sam pogađa sa distance. Još jednom je odbrana Zvezde izigrana i lako kažnjena, a nakon nekoliko promašaja na obe strane, ponovo pogađa Radenović. Strelnijeks lako probija prvu linju gostiju i polaže za vođstvo Budiveljnika 9:6. Katić pogađa iz teške pozicije, Simonović polaže, ali uzvraća Lavrinović na isti način. Radenović krade loptu i lako zakucava u kontri, Nelson probija i polaže za vođstvo Zvezde 14:13. Samers pogađa oba slobodna bacanja za Budiveljnik. Salenga pogađa prvu trojku i domaći vode sa 18:14. Dženkins pogađa polaganje pod faulom, ali ne koristi dodatno slobodno bacanje. Ejhern pogađa dugu dvojku. Strelnijek pogađa oba slobodna bacanja za 22:16 na kraju prve deonice.

Košarkaši Crvene zvezde večeras na neutralnom terenu igraju prvi meč četvrtfinala Evrokupa protiv ekipe Budiveljnika.

Zvezda je u osmini finala Evrokupa savladala Lijetuvos Ritas sa četiri poena prednosti, nakon što su prvi meč u Beogradu dobili sa šest poena razlike a potom drugi izgubili sa dva. Budiveljnik je savladao ekipu Nantera u oba meča, prvo sa četiri a potom sa pet poena razlike.

Oba tima su u veoma dobroj formi ali su igrači umorni zbog velikog broja mečeva. Crveno-beli imaju 5 pobeda na prethodnih šest mečeva (pomenuti poraz od Ritasa) dok je Budiveljnik nanizao čak 10 pobeda u svim takmičenjima. Ova dva tima se do sada nisu sastajala.

Meč se igra na neutralnom terenu  u Litvaniji zbog situacije u Ukrajini, početak je zakazan za 19 časova i 30 minuta a prenos iz minuta u minut možete pratiti na našem portalu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter