0
Fudbal

FIFA World Cup/Qatar

Tek sledeće godine odluka o terminu SP u Kataru

Objavljeno: 17.03.14 u 16:32

Odluku o terminu održavanja Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru 2022. godine, Svetska fudbalska federacija (FIFA) neće doneti pre početka sledeće godine, saopšteno je u ponedeljak.

katar-2022

„Moramo da razgovaramo sa mnogim partnerima i pronadjemo najbolje rešenje. Siguran sam da odluka neće biti doneta pre prve četvrtine 2015. godine“ – rekao je član Izvršnog komiteta FIFA šeik Salman bin Ibrahim-Al Kalifa, pišu britanski mediji, a prenosi agencija Beta.

Predviđeno je da se Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine održi tokom leta, ali su mnogi svetski Savezi protiv toga, pošto su u junu i julu u toj zemlji velike vrućine, pa su zatražili da se Mondijal odigra tokom zime.

„Pogledaćemo kakve su nam mogućnosti. Za sada je u pitanju stari termin, u julu i julu, ali cilj naše radne grupe je da razmotrimo druge opcije i saslušamo zbog čega su pojedinci zabrinuti“ – rekao je Salman, koji je i predsednik Azijske fudbalske konfederacije.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter