in , ,

Srpski golferi sjajni u Puketu

Srpski golferi uspešno su završili takmičenje na BMW Svetskom kupu koji je  prethodnog vikenda održan u Puketu u Tajlandu.

irena-suturovic

Ovo takmičenje predstavlja nezvanični svetski šampionat amatera i u kvalifikacijama je učestvovalo oko 100.000 takmičara iz 50 zemalja sveta. Srbiju su na finalnom turniru predstavljali Goran Lalović u A kategoriji, Ivica Suturović u B kategoriji i Irena Suturović-Bogdanović u kategoriji dama, a naša selekcija timski je zauzela izvanredno 22. mesto. Južna Afrika je uspešno odbranila titulu osvojenu prošle godine na domaćem terenu, ispred Novog Zelanda i Australije.

Najbolji rezultat od naših predstavnika ostvario je Ivica Suturović u B kategoriji, koji je takmičenje u svojoj kategoriji završio na odličnom 5. mestu sa 99 poena, samo pet manje od pobednika Džoana Bernarda iz Južne Afrike. Suturović je najbolje odigrao trećeg dana kada je osvojio čak 39 poena.

„Takmičarska atmosfera je bilo ono što je meni očigledno i odgovaralo, tako da je moja igra na konstantnih 35 stepeni Celzijusa bila bolja iz runde u rundu. Pet udaraca me je delilo od prvog mesta, ali sam prezadovoljan, jer je zastava Srbije ipak našla svoje mesto pri vrhu tabele“ –  rekao je Suturović.

Predstavnica u kategoriji dama, Irena Suturović-Bogdanović zauzela je sjajno 17. mesto i zadovoljna je svojim učešćem, iako je imala povredu ruke.

„Žao mi je što nisam uspela da održim isti nivo igre sva tri dana. Ivica i ja smo prošli kat i došli do trećeg dana takmičenja, ali na moju nesreću povredila sam ruku i poslednji krug nisam odigrala na visokom nivou. Konkurencija je bila izuzetna, jer je od 50 dama nekoliko njih bilo sa hendikepom u plusu, što dovoljno govori o kakvim igračicama je reč“ – rekla je Suturović-Bogdanović.

Dobar rezultat srpkog tima zaokružio je i Goran Lalović u A kategoriji, što je svakako doprinelo odličnom timskom plasmanu. Promoter ovogodišnjeg izdanja BMW Svetskog kupa bio je Ser Nik Faldo.

hotsport.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Dva velika nemačka kluba se raspituju za Ljajića

Anelka otišao iz VBA, ali kazna ga prati