0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Radonjić: Agresivnom odbranom do pozitivnog rezultata u Kaunasu

Objavljeno: 17.03.14 u 12:36

Posle overene pol-pozicije u ABA ligi, pobedom na gostovanju u Zadru (67:53), košarkaše Crvene zvezde Telekom očekuje novi izazov, ovog puta u Evrokupu protiv Budiveljnika. Prvi meč četvrtfinalnog duela sa šampionom Ukrajine i prošlogodišnjim polufinalistom Evrokupa na programu je u Kaunasu u utorak od 19.30 sati uz direktan prenos na televiziji B92.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Zanimljivo je istaći da je ovo tek treći duel crveno-belih sa nekom ukrajinskom ekipom. Zvezda je u svojoj istoriji dva puta odmeravala snage sa Azomvašom uz polovičan učinak. Bilo je to u drugoj fazi Evrokupa u sezoni 2008/2009 kada je u prvom meču slavila sa 74:62, a potom u Mariupolju poražena rezultatom 95:72.

Ekspedicija crveno-belih je u Litvaniju doputovala u nedelju uveče, u velelepnoj dvorani Žalgirisa u kojoj će se igrati utakmica u ponedeljak će odraditi dva treninga, kao i uobičajeni šuterski trening u prepodnevnim satima na dan meča. Za razliku od duela sa Zadrom, crveno-beli će ovog puta biti jači za Branka Lazića:

„Iz preventivnih razloga smo odlučili da Branko Lazić ne putuje u Zadar. Nije se radilo o bilo kakvoj povredi, jednostavno smo procenili da mu je potreban odmor kako bi se regenerisao. Na taj način smo želeli da predupredimo bilo kakav problem. On je sa ekipom i spreman je za duel sa Budiveljnikom“ – počinje priču za zvanični sajt trener ekipe Dejan Radonjić.

Strateg crveno-belih izuzetno respektuje rivala za koga kaže da ima veliko iskustvo:

„Pred nama je meč koji zahteva punu koncetraciju svih 40 minuta. I ne samo to, moraćemo da pokažemo maksimalnu čvrstinu kako bismo došli do povoljnog rezultata. Budiveljnik poseduje veoma kvalitetan tim, sa velikim brojem iskusnih internacionalaca. Prednjače Amerikanci Minard, Samers i Ejhern koji je odličan šuter, a za posebnu priču je nivo igre koji pruža Darijus Lavrinovič. Iako ima 34 godine Lavrinovič je u odličnoj formi o čemu svedoči podatak da je bio MVP prve utakmice osmine finala“ – naglašava Radonjić.

Zbog političke krize u Ukrajini Budiveljnik je primoran da svoje utakmice igra u Litvaniji:

„Mislim da je bio logičan potez da izaberu Kaunas. Imaju čak trojicu Litvanaca u svojim redovima, osim Lavrinoviča tu su još Salenga i Anisimov. Ceo ambijent koji se stvorio njihovim trenutnim preseljenjem u Kaunas je dodatno skupio i motivisao ekipu koja u poslednje vreme beleži izvanredne rezultate“ – rekao je Radonjić i dodao:

„Akcenat u našoj igri kao i u dosadašnjem delu sezone mora da bude na veoma agresivnoj odbrani. Samo na taj način možemo da dođemo do pozitivnog rezultata koji bi nam davao šanse da u revanšu koji igramo na našem terenu možemo da izborimo plasman u polufinale“ – zaključio je Radonjić.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter