0
ATP

Pao i Federer – Novak osvojio Indijan Vels!

Objavljeno: 17.03.14 u 00:23

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je Indijan Vels nakon što je u finalu savladao Rodžera Federera sa 3:6, 6:3, 7:6.

Novak Đoković

Ovo je Novakova 42. titula u karijeri, a 17. na turnirima iz Masters serije. Ovim trijumfom, Đoković je smanjio na 17-16 u međusobnim duelima sa Rodžerom Federerom.

Novak je imao po 28 vinera i neiznuđenih grešaka, a Švajcarac je upisao po 34 direktna poena i neiznuđenih grešaka.

Đoković je loše otvorio meč, pošto je Federer brzo došao do brejka i prednosti od 3:0 koju je održao do kraja prvog seta. Federer nije dopustio Novaku nijedan brejk, servirao odlično, a u poslednjem gemu je bez izgubljenog poena došao do prednosti – 6:3.

Federer je pao u drugom setu, što je Novak umeo da iskoristi. Novak je u osmom gemu dobro riternirao i dočekao je nove greške Švajcarca za dve vezane brejk lopte, a iskoristio je drugu za 5:3. Iako je u narednom gemu vezao dve neiznuđene greške, Novak se nije poremetio, sačuvao svoj servis za izjednačenje – 6:3.

U trećem setu Novak nastavlja u istom ritmu i na samom startu uzima brejk. U trećem gemu u kom je viđeno nekoliko izjednačenja u finišu, Federer je najpre uspeo da spasi dve brejk lopte, ali je potom uspeo da oduzme servis Švajcarcu za 2:1. Usledio je novi težak gem, na 30:30 Federer je mogao do brejk lopte, ali Novak se odlično odbranio i dočekao grešku za 3:1.

Do kraja trećeg seta, Novak nije dopustio Federeru da vrati brejk sve do najvažnijeg gema pri vođstvu od 5:4. Novak je potencijalni odlučujući gem očajno odigrao, Federer je lako došao do 0:40 i iskoristio drugu brejk loptu kada ju je Đoković poslao u aut.

Naredna dva gema, teniseri su lako osvojili gemove na svoje servise, pa je pobednika odlučivao tajbrejk.

Novak je odlično otvorio odlučujući gem, napravio mini brejk, a potom osigurao osvajanjem nova dva poena na svoj servis za 3:0. Đoković uzima novi mini brejk, ali potom pravi neiznuđenu grešku – 5:2. Federer uzvraća udarcem u mrežu, ali potom ubacuje as – 6:3. Novak na svoj servis koristi prvu meč loptu za 7:3 i veliki trijumf.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter