in , ,

Na kongresu FIBA usvojen novi kalendar takmičenja

U dvorani „Ciragan Palace Kempinski“ u Istanbulu u nedelju 16. marta održan je vanredni kongres Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) na kojem su donete određene strateške odluke koje bi trebalo da doprinesu jedinstvu, a pre svega boljoj saradnji i napretku svi članica organizacije.

Extraordinary World Congress, Instanbul (Turkey), 16 March 2014

O važnosti ovog događaja svedoči rekordan broj učesnika, jer kongresu je prisustvovalo 198 od 214 nacionalnih federacija, 41 iz Amerike, 53 iz Afrike, 39 iz Azije, 47 iz Evrope i 18 iz Okeanije. Košarkaški savez Srbije u Istanbulu predstavljali su potpredsednik Dejan Bodiroga i generalni sekretar Andrija Kleut.

„Usvajanje novog Statuta, proširenje broja članova Glavnog borda FIBA sa 23 na 29, kao i usvajanje kalendara takmičenja za period od 2014. do 2019. godine su neke od važnijih odluka kongresa. Ipak, mnogo veći akcenat bio je na jedinstvu i boljoj saradnji nacionalnih federacija iz svih zona u cilju unapređivanja košarke širom sveta. U Istanbulu smo imali sastanke i kontakte sa mnogim federacijama vezane za izbornu Skupštinu FIBA Evropa koja će biti održana od 16. do 18. maja u Minhenu. Takođe, prisustvovali smo žrebu za Svetsko prvesntvo košarkašica. Jedna smo od samo devet federacija koja će imati predstavnike u obe konkurencije na planetarnim šampionatima što je svakako razlog za zadovoljstvo“ – istakao je Dejan Bodiroga, potpredsednik KSS, zadužen za mušku košarku.

hotsport.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

MOK izabrao Ivanu Maksimović za sportistu na koju bi mlađi trebalo da se ugledaju

Čeh brani i velike i male lopte (VIDEO)