0
Auto Moto

FOTO: HOTSPORT.RS

Borković očekuje da bude konkurentan

Objavljeno: 17.03.14 u 14:20

Srpski automobilista Dušan Borković rekao je danas da će prvi test na novom automobilu Ševrolet TC1 imati manje od dve nedelje pre početka Svetskog sampionata u turing automobilima WTC C, ali da ga to neće sprečiti da postigne dobre rezultate u novom takmicenju.

FOTO: HOTSPORT.RS
FOTO: HOTSPORT.RS

„Ovih dana stalno putujem, bio sam u Londonu da vidim kako ide spremanje automobila, a prvi test imaću 26. marta u Spa Frankošampu. Ako se uzme u obzir da je Sitroen do sada na testiranju potrošio oko hiljadu guma, a ja tek treba da isprobam auto, vidi se da sam u velikom zaostatku. Ipak neću da mi to bude izgovor, nadam se da ću tokom sezone napraviti rezultat vredan pažnje“ – rekao je Borković Tanjugu.

On iz godine u godinu beleži dobre rezultate. Pre dve godine bio je prvak Evrope u brdskim trkama, 2013 treći u ETCC šampionatu, a ove godine postaće prvi Srbin koji se takmici u WTCC.

„Kada sam pre četiri godine počeo da se takmičim po Evropi, cilj je bio da dođem do Svetskog šampionata. San mi se ostvario i sad želim da se što duže zadržim ovde. Šampionat sveta je mnogo teže takmičenje, konkurencija je jaka, svi vozači su brzi, utrenirani, teško im je naći manu. Ne mogu da očekujem neke rezultate, nadam se da ću biti konkurentan mnogo iskusnijim takmičarima“ – rekao je Borković.

On je dodao da jos nije obezbedio budžet za učešće u WTCC.

„Automobil košta oko milion evra, bilo kakav sudar može da nas omete. Dosta novca biće potrošeno kada počnu testovi, koji su neophodni, kao i kad na red dođu prekookeanske trke – Makao, SAD, Japan, Kina. Imam mali strah zbog neizvesnosti da li će sve proći kako treba“ – rekao je Borković.

Borković je zajedno sa kompanijom NIS pokrenuo akciju „Ja i moj auto volimo Nisotec“ u kojoj će tri najoriginalnija autora slike koji kupe proizvod Nisotec bodriti srpskog automobilistu ove sezone.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter