0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Maljković: Grupa koja plaši, ali inspiriše

Objavljeno: 16.03.14 u 13:45

Selektorka srpskih košarkašica Marina Maljković istakla je da je naš tim izvukao veoma tešku grupu na Svetskom prvenstvu u Turskoj. Reprezentacija Srbije će se na šampionatu, koji je na programu od 27. septembra do 5. oktobra, takmičiti u grupi D sa selekcijama Sjedinjenih Država, Kine i Angole.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Zaista mislim da grupa nije mogla da bude jača. Biće teško ponoviti uspeh iz Francuske, posebno sa takvim rivalkama. Međutim, kao što smo najavljivale da ćemo dati sve od sebe na Evropskom prvenstvu, takav je i sada slučaj. Ovo je velika prilika za dokazivanje, koje može samo neverovatno da inspiriše svakog sportistu. Mi želimo da protiv najboljih na svetu vidimo gde hijerarhijski u svetskoj ženskoj košarci pripadamo“, istakla je Maljkovićeva.

Srpske košarkašice su prošle godine oduševile sve na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, na kojem su zauzele četvrto mesto. Sa rivalkama koje čekaju naš tim na planetarnom šampionatu Maljkovićeva je vrlo dobro upoznata, a iako je svesna težine posla koji je pred njenim izabranicama, obećava da će se one boriti do kraja.

„Amerikanke su stalno u vrhu i suvišno je govoriti o kvalitetu koji poseduje njihov nacionalni tim. Kina je u velikoj ekspanziji kada je ženska košarka u pitanju. Selektor španske reprezentacije Lukas Mondelo radi u ekipi Šanksi i mnoge evropske košarkašice se odlučuju za odlazak u Kinu, pošto su zarade desetostruko veće nego na Starom kontinentu. Angola je šampion Afrike i simbol košarke na tom kontinentu. Radeći u Francuskoj imam bliži pristup igračicama Angole i njihovom kvalitetu. Nisu autsajderke i volela bih da se ovoga puta izbegne priča o unapred upisanoj pobedi, baš kao što je bio slučaj pred Evropsko prvenstvo i selekcijom Velike Britanije. Imamo dosta vremena da se pripremimo, prvenstvo je tek u septembru, daćemo sve od sebe da napravimo novo iznenađenje, ali ne možemo ništa više od toga da obećamo. Naš nastup i rezultati na šampionatu u Turskoj će najviše zavisiti od stanja našeg tima i priprema, gde ne želim odlične, već samo dobre uslove za rad, baš kakve smo imali u ove dve godine“, naglasila je Maljkovićeva.

Žreb za Svetsko prvenstvo održan je u Istanbulu, a Maljkovićeva nije mogla da mu prisustvuje zbog obaveza u francuskom šampionatu. Njen Lion je juče ostvario ubedljivu pobedu nad Tarbom sa 80:61. Do 13. trijumfa ove sezone ekipu je predvodila Misti Bas sa 18 poena i sedam skokova. Milica Dabović upisala je devet poena u tom trijumfu, dok je Marina Marković dodala šest poena. Lion je trenutno na petom mestu tabele sa 13 pobeda i sedam poraza, dok prvoplasirani Burž ima skor 19/1.

 Inače srpska selektorka danas će biti specijalni gost na jednom od najvećih košarkaških klinika u Francuskoj. Marina Maljković je otputovala u Klermonferan na poziv legende francuske košarke Izabel Fiđalkovski, gde će pred 200 francuskih košarkaških trenera govoriti o napadačkoj agresivnosti.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter