0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Zvezda ubedljivo slavila u Zadru i osigurala prvu poziciju

Objavljeno: 15.03.14 u 20:40

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u gostima ekipu Zadra sa 67:53 (15:13, 15:17, 16:9, 21:14) u 24. kolu regionalng takmičenja i tako obezbedili prvo mesto u ligaškom delu ABA lige.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener crveno-belih, Dejan Radonjić,  je iskoristio ovu utakmicu da raspodeli minutažu među svim igračima kako bi osvežio ekipu pred meč sa Budiveljnikom u Evrokupu u utorak. Branko Lazić nije ni nastupio, a u timu se našao i Luka Mitrović, koji ipak nije ulazio u igru.

Zvezda je još jednom imala loš procenat šuta sa distance, ali je meč prelomila u svoju korist odlično odbranom. Najefikasniji je bio Raško Katić sa 12 poena i 6 skokova, Marjanović je ubacio 11 poena i dodao 12 skokova.

U ekipi Zadra, blistao je Sobin sa 17 poena i 5 skokova, a pratili su ga Ivanov i Bašić, ali je to bilo nedovoljno da bi se ugrozila Zvezda.

Tok meča:

4/4 Zadrani poenima Sobina, Šutala i Kraljevića prilaze na samo poen zadatka. Katić prekida seriju domaćih, a Blažić povećava prednost na 5 poena. Dženkins pogađa, zatim Nelson asistira Katiću za 54:45. Sobin drži Zadar u meču, ali Blažić pogađa uz dodatno slobodno bacanje i donosi crveno-belima dvocifrenu prednost. Nelson ponovo sjajno asistira, a na drugoj strani Lajons pogađa oba slobodna bacanja. Uzvraća istom merom Nelson, a Rebić postiže poslednje poene na meču. Zvezda je dobila meč sa 67:53.

3/4 Marjanović postiže prve poene u drugom poluvremenu i dovodi Zvezdu u vođstvo koje zatim uvećava Lipovi. Precizan je i Radenović, zatim ponovo i Lipovi i crveno-beli vode 38:30. Seriju Zvezde prekida Sobin, ali Marjanović već u narednom napadu ponovo pogađa. Lajons pogađa jedno slobodna bacanje za Zadar, Radenović je precizan, a nakon dvojke Sobina rezultat je 43:37 za crveno bele. Dženkins je polovičan sa linije slobodnih bacanja, Radenović promašuje oba, a nakon dvojke Katića i poena Zadrana iz kontre rezultat je 46:39 na kraju treće deonice.

2/4 – Druga četvrtina protiče izuzetno neefikasno, pošto je posle sedam minuta viđeno samo sedam poena. Za Zvezdu pogađaju Katić i Marjanović polovično sa linije bacanja, a potom i Rebić. Kraljević na drugoj strani održava domaće, pošto je ponovo veza četiri koša za 22:22. Pred odlazak na pauzu, Zvezda odlazi na plus 4 poenima Rebića i Blažiča, ali na drugoj strani odmah trojkom uzvraća Bašić – 25:26. Bašić vezuje drugu trojku, ali na drugoj strani pogađa Marjanović za novo izjednačenje 28:28 i tajmaut za domaće. Posle kratkog preda, Bašić nastavlja svoj niz poenima sa linije bacanja, a nakon novog tajmauta, Dženkins pogađa za novo izjednačenje – 30:30 i odlazak na odmor.

1/4 – Nakon boljeg starta domaćih i vođstva od 6:2, Zvezda vezuje nekoliko poena preko Simonovića (pet) i Marjanovića za 8:9. Kraljević je najraspoloženiji u domaćem taboru, pošto je brzo vezao šest poena. U narednim minutima egal na terenu, Katić i Radenović pogađaju za Zvezdu, a domaće u igru vraćaju Sobin i Lajons – 13:13. Za kraj prve deonice, Dženkins pogađa za blagu prednost Zvezde – 13:15.

Umesto u nedelju utakmica 24. kola Jadranske lige u kojoj će Crvena zvezda gostovati Zadru pomerena je za danas pošto klub sa Malog Kalemegdana već u sredu očekuje prvi meč četvrtfinala Evrokupa protiv Budiveljnika. Eventualnom pobedom crveno-beli bi i definitivno obezbedili prvo mesto u ligaškom delu takmičenja. Tekstualni prenos pratite na našem sajtu.

Bez obzira na razliku u kvalitetu u ovoj sezoni ekipi Dejana Radonjića neće biti lako da zabeleži trijumf kao što to nikada i nije bio slučaj kada je u pitanju gostovanje u Dalmaciji.

„Zadar je izuzetno nezgodan protivnik na svom terenu. I u prvoj utakmici koju smo igrali ove sezone zadali su nam dosta muke, ali smo na kraju ipak uspeli da trijumfujemo. Sigurno je da će Zadrani biti silno motivisani, ali i mi znamo za šta se borimo tako da očekujem veoma dobru i zanimljivu utakmicu. Ova utakmica nam dolazi u prilično nezgodnom trenutku jer smo u sredu imali veoma težak duel sa Lijetuvos Ritasom, potom i poprilično naporan povratak u Beograd, jer noć nakon meča praktično nismo spavali. Činjenica da se Zadar bori za opstanak je u svakom slučaju motiv više za nih pa će se maksimalno potruditi da iskoriste prednost domaćeg terena“ – rekao je u najavi ovog meča kapiten Crvene zvezde Marko Simonović.

Domaćin je tokom nedelje napravio rokadu na klupi odnosno umesto Ivana Sunare u završnici Jadranske lige ekipu će voditi Rajko Vidaković koji će pokušati da trgne tim iz letargije i obezbedi Zadru opstanak u regionalnom takmičenju.

Crvena zvezda je u prethodna 23 meča poražena samo četiri puta i to svaki put na gostovanjima, dok je Zadar uz Široki najlošiji tim u ligi odnosno na svom kontu ima samo šest pobeda.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter