in ,

Henes neće uložiti žalbu na izrečenu kaznu

Predsednik fudbalskog kluba Bajern iz Minhena, Uli Henes, saopštio je u petak da se neće žaliti na kaznu od tri i po godine zatvora, koju je dobio zbog utaje poreza i da se povlači sa funkcija u tom nemačkom klubu.

henes

„Posle razgovora sa porodicom obavestio sam advokate da se neću žaliti jer verujem u pristojnost i ličnu odgovornost. Utaja poreza je najveća greška u mom životu. Sada ću se suočiti sa posledicama. Momentalno napuštam funkciju predsednika Bajerna i predsednika Nadzornog odbora“, naveo je Henes u saopštenju objavljenom na klupskom sajtu.

Legendarni fudbaler Bajerna u četvrtak je osudjen na tri i po godine zatvora. Tužilaštvo u Minhenu ga je prvobitno teretilo da je utajio 3,5 miliona evra poreza i da je, u cilju poreskih olakšica, predao lažne potvrde o gubicima u visini od 5,5 miliona evra.

Henes je, medjutim, na početku sudjenja priznao da je iznos za koji je optužen viši za 15 miliona evra. Pregledom dokumenata koje je predao istražiteljima pre sudjenja, ustanovljeno je da duguje ukupno 27,2 miliona evra, što on nije osporio.

hotsport.rs/Beta.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Vejd mašta da on i Lebron budu Pipen i Džordan (FOTO)

Karabeci postigao pogodak koji se retko viđa (VIDEO)