0
Ostali sportovi

FOTO: ASS

Španovićeva na prijemu kod Vučića

Objavljeno: 13.03.14 u 12:20

Povodom velikog uspeha Ivane Španović i osvajanja bronzane medalje na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Poljskoj, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić ugostio je srpsku atletičarku, kao i članove delegacije Atletskog saveza Srbije koju su činili: predsednik ASS Veselin Jevrosimović, Slobodan Popović savezni selektor atletske reprezentacije i Goran Obradovića Ivanin trener.

FOTO: ASS
FOTO: ASS

Ivana Španović je tom prilikom Vučiću u ime ASS dala simboličan poklon kao zahvalnost za doprinos, zalaganje i pomoć koju Vlada Srbije pruža srpskoj atletici, a to je bila zlatna medalja sa SPAR Evropskog Prvenstva u krosu koji je održan u decembru u Beogradu.

“Koristim ovu priliku da se zahvalim Vladi Srbije, odnosno onima koji su stali uz atletiku, ali i sport uopšte. Meni je obaveza da se zahvalim ispred svih sportista i obećavam da će ovo da se ponavlja. Nadam se da ćemo se svake godine u što većem broju okupljati“ – rekla je Španovićeva na konferenciji.

Medijima se obratio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je čestitao Ivani zbog načina na koji reprezentuje našu zemlju.

“Želim da se zahvalim Ivani i na rezultatima koje je postigla i na poruci koju je poslala mladima. Ne samo u Srbiji, nego i u svetu gde Srbija polako postaje velika sila u atletici. Ne želimo da se kitimo njenim rezultatima, niti da ih prisvajamo. Ona je naše zlato, a ja kao bivši sportista moram da joj čestitam, jer znam koliko je teško doći do medalje. Zaslužila je sve pohvale i svu slavu. Želimo da uvažimo svakog sportistu i samim tim pokažemo da država vodi računa o njima. Nikada država ne može u potpunosti da se oduži sportistima, ali ovim malim gestom želimo da pokažemo da smo bili tu i kada je teško i kada je lako.“

Takođe ovu priliku Vučić je iskoristio da kaže kako Srbija ima punu podršku za kandidaturu Evropskog prvenstva 2017.godine koje bi trebalo da se održi kod nas u Kombank arena, kao i podršku za završetak atletske dvorane.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter