0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Kovačević: Uživamo na vrhu, odrekli smo se svega da tu i ostanemo

Objavljeno: 12.03.14 u 18:42

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Kovačević istakao je da njemu i njegovim saigračima prija što su na vrhu tabele i da nemaju nameru da ispuste lidersku poziciju. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Niz od sedam uzastopnih pobeda u Jelen Superligi, crveno-beli imaju priliku da nastave protiv kragujevačkog Radničkog u subotu od 17 časova.

“Prednost koju imamo u odnosu na večitog rivala nije velika, iznosi jedan bod, ali nam dosta znači na psihološkom planu. Lakše nam je što smo u situaciji da sve zavisi od nas i što ne moramo da pratimo rezultate konkurenata. Okrenuti smo samo dešavanjima u našoj kući i načinu kako da u preostalih 12 kola, ukoliko je moguće, savladamo sve rivale. Jedino nam trijumfi omogućavaju da ostanemo na mestu na kome smo sad i da na kraju sezone ostvarimo ono što svi toliko želimo, a to je da osvojimo titulu“, rekao je Kovačević za klupski sajt.

On je u prethodnom meču sa Napretkom ušao je u drugom poluvremenu zbog umora i reprezentativnih obaveza.

“Igrao sam utakmicu za mladu reprezentaciju protiv Belgije, vratio sam se tek u četvrtak kasno uveče i sigurno da je umor učinio svoje. U veznom redu imamo dosta kvalitetnih igrača i niko nije nezamenljiv. Jaka konkurencija kakvu imamo svakoga od nas tera da na svakom treningu i utakmici dajemo maksimum i zaslužimo poverenje stručnog štaba. Ima još dosta da se igra, pobede u uvodnim kolima proleća su nam podigle samopouzdanje, ali daleko od toga da smo poleteli. Liga je dosta izjednačena i ukoliko ne uđemo maksimalno fokusirani u meč, svaki protivnik može da nam zada probleme“, istakao je Kovačević.

Zvezda u subotu dočekuje Radnički, a cene karata su 100 dinara Sever, 200 za istočnu i 300 za zapadnu tribinu. Prodaja ulaznica je u petak od 11 do 16 časova, odnosno na dan meča od 11 sati do početka utakmice.

“Ne razmišljamo mnogo unapred, trenutno nam je u glavama samo Radnički. Idemo stepenik po stepenik i ne obaziremo se na raspored. Imamo potreban kvalitet da pobedimo svaku ekipu u našoj ligi ukoliko damo sve od sebe. Mnogo smo truda i odricanja uložili da bismo došli u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini, i sigurno da ne želimo da sada sve to bacimo u vodu“, zaključio je Kovačević.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter