0
Ostali sportovi

Vaterpolisti u Bukureštu traže novu pobedu u Svetskoj ligi

Objavljeno: 11.03.14 u 11:52

Podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije će večeras od 20 časova po lokalnom (19 po našem) protiv Rumunije u Bukureštu odigrati treću utakmicu u grupi Svetske lige. Za razliku od prvog susreta koji je na Tašmajdanu završen ubedljivim trijumfom Srbije 18:6 ima dosta izmena u oba tima. Dejan Savić je odustao od angažovanja naijskusnijih igrača osim Gojka Pijetlovića i Slobodana Nikića koji će sutra biti i kapiten tima.

Vaterpolo

Tu su talentovani momci koji bi trebalo da pokažu koliko mogu u ovom trenutku, ali i da potvrde talenat da jednog dana preuzmu značajniju ulogu u srpskom nacionalnom timu. Tu su Mandić, Ubović, Dedović, braća Rašović, Obradović, Vuksanović, Jakšić, Rističević i Marković.

„Trebalo je da na put krene i Sava Ranđelović ali se razboleo pa smo odlučili da ostane u Beogradu“ – rekao je selektor Dejan Savić.

Što se Rumuna tiče oni će igrati u najačem sastavu. Novi selektor Dejan Stanojević će moći da računa na Kosmina Radua sjajnog centra. Stanojević je dobro počeo, pobedom protiv Rusije i plasmanom na EP u Budimpešti.

„Ovo su tek prve nedelje kako sam sa Rumunima. Dosta je to drugačije od rada kod nas, sada uspostavljamo neki sistem. Nema pritiska, za sada sve ide kako treba. Biće naravno neobično da igram protiv Srbije ali to je posao profesionalca. Ne razmišljam o rezultatu, više me zanima koliko možemo da pružimo protiv Srbije“ – kaže Stanojević.

Na konstataciju da je Srbija ipak bez većine najboljih igrača selektor Rumunije je odgovorio:

„Za nas je svaki sastav Srbije izuzetno težak rival. Dobro poznajem ove momke, imaju kvalitet i biće nam jako teško.“

Srpski igrači su raspoloženi za duel.

„Rumuni nisu loši igrači i uvek mogu da iznenade. Igram u Oradei koja ima dosta reprezentativaca i budite sigurni da će to biti dobar meč sa obe strane“ – kaže Gojko Pijetlović koji je za kratko vreme postao ljubimac ljubitelja vaterpola u ovoj zemlji braneći izvanredno za Oradeu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter