FOTO: STARSPORT
in , ,

RSS: 2013. godina najuspešnija u istoriji srpskog rukometa

Rukometni savez Srbije proglasio je na sednici Skupštine 2013. godinu kao najuspešniju u istoriji srpskog rukometa i rada Saveza.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

“Rukometni savez Srbije obeležava prethodnu godinu, kao najuspešniju godinu u istoriji srpskog rukometa i rada Saveza. U godini koju je RSS proglasio kao godinu ‘Rukometa, kulture i obrazovanja’ cilj je da se buduća okupljanja održavaju u mestima koja su usmerena na kulturu i koja imaju izraženu kulturnu vrednost“, rekao je predsednik Velimimir Marjanović.

Ženska rukometna reprezentacija je na Svetskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju, dok je muški nacionalni tim eliminisan u prvoj, grupnoj fazi takmičenja.

Generalni sekretar Božidar Đurković RS S rekao je da Međunarodna rukometna federacija (IHF) ocenila proteklo Svetsko prvenstvo za žene, koje je održano u Srbiji, kao najbolje organizovano u istoriji.

„Svi ljudi koji su radili za Savez pokazali su jednu veliku istrajnost i odricanje, i moram reći da se taj rad na kraju isplatio“, rekao je Đurković, prenosi Beta.

Na 25. redovnoj sednici Upravnog odbora RS Srbije u Novom Sadu utvrđen je predlog finansijskih izveštaja za 2013. godinu i finansijskog plana za 2014, a usvojen je i predlog izveštaja o radu Upravnog odbora RSS u 2013.

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije predložio je kao kandidata za Majsku nagradu predsednika te organizacije Velimira Marjanovića, pored već predloženih selektora ženske rukometne reprezentacije Saše Boškovića i Andree Lekić, kapitena ženskog nacionalnog tima.

hotsport.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Jeste li videli nove atraktivne fotografije Džajine ćerke? (FOTO)

Sise: Zlatane, pokaži malo poštovanja