0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Pečnik: Nikada nije lako protiv Kragujevčana

Objavljeno: 11.03.14 u 15:54

Reprezentativac Slovenije iz redova Crvene zvezde, Nejc Pečnik vrlo brzo se po dolasku u Beograd svojim igrama, driblinzima i profesionalizmom, u lepom svetlu predstavio navijačima najtrofejnijeg srpskog kluba.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Takođe, među izabranicima Slaviše Stojanovića sa kojim je od ranije sarađivao u nacionalnom timu, uživa veliko poverenje. Na terenu uvek daje maksimum i u mnogim od do sada 18 odigranih susreta nacionalnog prvenstva bio je jedan od najboljih na terenu. U prvom kolu prolećne polusezone upisao se u strelce protiv Javora, što je bio njegov četvrti ovosezonski pogodak uz koje je zabeležio i tri asistencije. U narednom susretu protiv Radničkog iz Kragujevca Pečnik će imati priliku da uveća svoj golgeterski saldo.

„Pre meča sa Napretkom igrao sam utakmicu za reprezentaciju što se donekle osetilo u mojoj igri. Svestan sam da nisam bio na očekivanom nivou i da moram i mogu bolje. Najvažnije je da smo pobedili, i ne vraćam se unazad, već se maksimalno trudim da spreman dočekam naredni izazov i duel sa Radničkim. U dobroj smo formi, imamo osam vezanih pobeda, međutim, ne želim da se bavim statistikom, jer to nije posao nas igrača. Mi želimo da pobedimo sve rivale do kraja i osvojimo prvenstvo“ – rekao je slovenački reprezentativac.

[povezaneVestiEmbed naslov1=““ levo=“da“ povradio=“povezane“ horver=“vertikalne“ ]
Njemu će susret u subotu biti treći ove sezone u kojima ukršta koplja sa Kragujevčanima. Posle pobede u gostima u 3. kolu, i trijumfa jesenas u Kupu, crveno-beli žele i treći put u sezoni da savladaju Radnički koji je u prethodnom kolu ubedljivo poražen na svom terenu i sigurno će kako bi popravio utisak, na Marakani želeti da se predstavi u najboljem svetlu.

„Nijedna od dve odigrane utakmice sa njima nije bila laka. Sećam se da smo u Kragujevcu rano poveli, ali da smo se mučili da prelomimo utakmicu sve do samog finiša. I u Kupu je isto tako bilo teško, morali smo da uložimo mnogo truda i energije da bismo ih savladali. Imaju dosta dobrih pojedinaca i kvalitetan kolektiv. Ključ pobede vidim u tome, da od prvog minuta nametnemo naš stil igre i da budemo fokusirani svih 90 minuta. Padova tokom utakmice ne sme da bude“ – ističe Pečnik.

Tokom prethodna tri meča u drugom delu sezone navijači Crvene zvezde razvijali su barjake sa brojevima koji simbolizuju broj susreta do kraja sezone, odnosno potreban broj utakmica u kojima izabranici Slaviše Stojanovića treba da trijumfuju kako bi se sigurno domogli naslova šampiona. Protiv Radničkog na severnoj tribini zavijoriće se broj 12.

„Ima još dosta da se igra. Lepo nam je u ulozi lidera prvenstva, međutim bod prednosti ne znači ništa. Idemo jednu po jednu utakmicu, ne razmišljamo mnogo unapred. Sigurno da verujemo da imamo kvalitet da budemo šampioni, ali sa druge strane ne padamo u euforiju“ – konstatovao je Nejc Pečnik.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter