0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Katić: U Litvaniji krećemo od nule

Objavljeno: 11.03.14 u 14:46

Košarkaši Crvene zvezde Telekom doputovali su u Viljnus. Letom preko Frankfurta ekspedicija crveno-belih stigla je u glavni grad Litvanije gde je u sredu od 18.30 sati očekuje revanš meč osmine finala Evrokupa. Izabranici trenera Dejana Radonjića večeras će odraditi dvočasovni trening, a na dan utakmice u pretpodnevnim satima imaće lakši, šuterski trening.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda je sa Lijetuvos Ritasom pet puta odmeravala snage, a čak četiri puta slavili su crveno-beli. Prve mečeve Zvezda i Ritas odigrali su u sezoni 2004/2005 u grupnoj fazi tadanšnjeg ULEB kupa. Crveno-beli su slavili u prvom meču 79:75, dok su u u drugoj utakmici kao gosti poraženi sa 77:60. Ove sezone Zvezda je već tri puta odmeravala snage sa ekipom iz Viljnusa, dva puta u Evroligi (dve pobede – 88:77 i 99:75). Treba istaći da je trijumf crveno-belih u Viljnisu od čak 24 poena razlike najubedljivija pobeda jednog srpskog tima u Evroligi na gostujućem terenu.

Pred revanš meč osmine finala Evrokupa Zvezda ima šest poena prednosti. U sjajnom ambijentu Pionira crveno-beli su slavili sa 88:82, ali pred odlučujući meč sa Litvancima ove sezone niko u Zvezdinom taboru ne želi da se obazire na stečenu prednost:

„Ne računamo na bilo kakvu prednost i ne razmišljamo o prvoj utakmici u tom smislu, krećemo od nule. U Litvaniju nismo došli da branimo bilo šta, već da uz maksimalnu borbenost i zalaganje pokušamo da zabeležimo pobedu“ – počinje priču za klupski sajt Raško Katić i dodaje:

„Trudićemo se da odigramo što bolje, ispravimo greške koje smo pravili u prvom meču, pre svega u odbrani. Lijetuvos Ritas je prevashodno napadački orijentisan tim, biće neophodno da budemo veoma agresivni u odbrani kako bismo zaustavili njihov ogroman napadački potencijal i bili u poziciji da igramo ravnopravan meč.“

[povezaneVestiEmbed naslov1=““ levo=“da“ povradio=“povezane“ horver=“vertikalne“ ]Snažni centar Crvene zvezde potom je detaljnije analizirao protivnika:

„Kao i većina litvanskih ekipa i Lijetuvos Ritas svoju igru uglavnom bazira na odličlnom šutu sa distance, posebno za tri poena. Bez svake sumnje, šut je njihovo najjače oružje. U tom segmentu se prevashodno ističu Seibutis i Gecevičijus koji su vrhunski igrači, profilisani šuteri sa veoma visokim procentima realizacije. Na njih ćemo posebno morati da obratimo pažnju, jer svaki propust u odbrani i otvorenu priliku za šut oni kažnjavaju. I ostali igrači su veoma dobri, a njihov kvalitet je još više izražen jer imaju sjajnog plejmejkera Omara Kuka. On majstorski kontroliše utakmicu i razigrava saigrače od prvog do poslednjeg minuta. Za nas će biti jako važno da iskontrolišemo taj njihov dobar šut koji imaju bukvalno iz svih pozicija.“

U mečevima između ova dva rivala centarska linija donosila je prevagu crveno-belima:

„Oni nemaju klasičnu peticu, to im otežava posao u odbrani, ali zato im u napadu otvara brojne opcije, omogućuje da igraju brže, na veći broj poena. Zato moramo u tome da ih sprečimo, da svedemo utakmicu na manji broj poena i potrudimo se da meč uvedemo u naš ritam. Ulog u ovoj utakmici je ogroman, plasman u četvrtfinale. Mislim da je svima jasno da prolazak među osam najboljih ekipa Evrokupa znači mnogo i zato ćemo se maksimalno potruditi da ostvarimo cilj“ – zaključio je Katić.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter