0
Evrokupovi

Atletiko razbio Milan, Bajern remijem do četvrtfinala (VIDEO)

Objavljeno: 11.03.14 u 22:37

Fudbaleri Bajern Minhena i Atletiko Madrida prvi su četvrtfinalisti Lige šampiona pošto su eliminisali Arsenal i Milan.

liga-šampiona

Aktuelni evropski prvak Bajern odigrao je nerešno sa Arsenalom, domaći su poveli golom Švajnštajgera u 55. minutu, a konačnih 1:1 postavio je Podolski posle 120 sekundi.

Atletiko je i u drugom susretu bio bolji od Milana, a nakon 0:1 u gostima, Madriđani su u revašu slavili sa 3:1. Strelci za Atletiko bili su Dijego Košta dvaput, Arda Turan i Raul Garsija, dok je počasni pogodak za goste postigao Kaka.

Atletiko Madrid – Milan 4:1 (prvi meč 1:0)
Kosta 3, 85, Turan 40, Garsija 71 – Kaka 27

Bajern – Arsenal 1:1 (prvi meč 2:0)
Švajnštajger 55 – Podolski 57

Iz minuta u minut:

22:32 – Fabijanski skida penal Mileru! Prethodno je Koščelni oborio Robena u svom šesnaestercu. Miler šutira po sredini, a njegov udarac nogama zaustavlja golman Arsenala.

22:29 – Košta postiže i svoj drugi pogodak za 4:1! On je odlično pobegao odbrani Milana i oštrim udarcem u drugi ugao od stative savladao Abijatija.

22:22 – Trener Atletika Simeone zatvara igru, izvodi strelce Raula Garsiju i Ardu Turana, a u igri su Sosa i Rodrigez.

22:15 – U Madridu je sve gotovo, pošto Atletiko vodi golom Garsije, koji je na centaršut Gabija glavom savladao Abijatija!

)

22:12 – Mandžukić se našao u odličnoj prilici, ali se spetljao u petercu, pa mu je loptu iz nogu izbio Fabijanski. Gvardiola je u igru uveo Krosa umesto Gecea, dok je na drugoj strani Rosicki zamenio Ozila.

21:59 – Samo dva minuta kasnije Podolski izjednačuje golom Podolskog koji je oduzeo loptu Lamu i iz gotovo mrtvog ugla zakucao loptu pod prečku! Iako su domaći tražili faul nad Lamom, sudija je pokazao na centar.

)

21:57 – Bajern vodi! Riberi je prošao po levom boku i proigrao usamljenog Švajnštajgera koji je neometan pogodio nebranjeni gol Fabijanskog.

)

21:28 – 2:1 za Atletiko, strelac je Arda Turan! Raul Garsija je grudima spustio loptu do Arde Turana, čiji je šut zakačio Ramija i prevario Abijatija.

)

21:25 – Dve solidne prilike za Bajern, prvo je Roben sa nekoliko metara pogodio Mertezakera, a potom je Mandžukić šutirao glavom zamalo preko gola.

21:20 – Bajern pritiska obruč, Alaba šutira sa 18 metara zamalo pored gola, na drugoj strani Žiru solidno šutira glavom direktno u Nojera.

21:12 – Milan izjednačuje, a strelac je Kaka! Poli je centrirao sa desnog boka, a na pravom mestu našao se Kaka i glavom savladao Kurtou.

)

20:58 – Fudbaleri Bajerna od samog početka dominiraju, ali nisu stvorili pravu priliku. Dante dobija žuti karton zbog starta nad Čemberlenom i propustiće prvi četvrtfinalni duel ukoliko Bavarci prođu dalje.

20:48 – Atletiko vodi posle tri minuta igre! Koke je centrirao sa desnog boka, a na pravom mestu našao se Košta koji sa pet metara pogađa mrežu za 1:0.

)

20:15 – Sastavi timova:

Bajern Minhen (4-2-3-1): Nojer, Lam, Martinez, Dante, Alaba, Švajnštajger, Alkantara, Roben, Gece, Riberi, Mandžukić.

Arsenal (4-2-3-1): Fabijanski, Sanja, Mertesaker, Košćelni, Vermalen, Arteta, Kazorla, Okslejd-Čembrlen, Ozil, Podolski, Žiru.

Atletiko Madrid (4-4-1-1): Kurtoa, Huanfran, Miranda, Godin, Felipe Luis, Turan, Gabi, Mario Suarez, Koke, Raul Garsija, Dijego Košta.

Milan (4-2-3-1): Abijati, Abate, Rami, Bonera, Emanuelson, Esijen, Poli, De Jong, Kaka, Tarabt, Baloteli.

Zanimljivo je da su se Bajern i Arsenal sastali u istoj rundi takmičenja i prošle sezone, a kuriozitet je da su Bavarci kao i tada i pre tri nedelje na Emirejtsu trijumfovali sa 2:0. Prošle sezone su mnogi otpisali „topdžije“ unapred, ali je ekipa Arsena Vengera bila na korak od senzacije pošto je trijumfovala na Alijanc areni sa 3:1 i ispostavilo se kasnije da je to bila najviša prepreka za Nemce na putu ka trofeju Lige šampiona.

„Naravno da je dobro da imamo prednost od dva gola iz prvog meča i imamo veliku šansu da se plasiramo u narednu rundu Lige šampiona koja nam je u ovom trenutku važnija od Bundeslige. Nećemo braniti rezultat iz prve utakmice već ćemo ponovo ići na pobedu. Očekujem od mojih igrača da u ovom meču daju sve od sebe i da igraju kao da je u pitanju finalna utakmica“ – rekao je u najavi ovog meča trener Bajerna Pep Gvardiola.

„Znamo da možemo da pobedimo u Minhenu pošto smo to već uradili prošle godine. Imamo kvalitet i želju, a sa dobrom partijom verujem da možemo da ostvarimo cilj. Eventualna pobeda i plasman u četvrtfinale podigla bi nas u nastavku sezone. Moramo da budemo fokusirani na utakmicu i polako bez nervoze da igramo. Naravno da bi bilo odlično da postignemo prvi gol u ranoj fazi utakmice, ali to neće biti presudno“ – kazao je na konferenciji za medije Arsen Venger, menadžer Arsenala.

Oba tima u ovaj meč ulaze nakon ubedljivih pobeda ostvarenih tokom vikenda, Bajern je savladao Volfzburg u gostima u prvenstvenom meču sa 6:1, dok je Arsenal uspeo da se plasira u polufinale FA kupa nakon trijumfa protiv Evertona 4:1.

Venger za ovaj meč ne može da računa na suspendovanog golmana Šćešnija i povređene Dijabija, Volkota i Vilšira, dok su pod znakom pitanja Kalstrom, Košćelni, Monreal i Ramzi. Sa druge strane Gvardiola nema problema oko sastavljanja ekipe.

Madridski Atletiko 17 godina čeka na plasman u četvrtfinale Lige šampiona i nikada nije bio bliže tom cilju pošto je u prvom meču osmine finala golom Dijega Košte savladao Milan pred njegovim navijačima sa 1:0 u prvom ikada odigranom duelu ova dva kluba. Dodatni problem, pored slabe forme, Milan će imati u činjenici da su „jorgandžije“ uz svog gradskog rivala Real jedini tim koji u ovosezonskom izdanju Lige šampiona nije poražen.

„Milan ima odlične igrače i od njih u svakom meču možete da očekujete mnogo. Baloteli je dominantan, ali ima tu još igrača koji mogu da donesu prevagu. Oni će zbog rezultata iz prvog meča morati da potraže put do našeg gola, a mi ćemo pokušati da ih sprečimo da kontrolišu meč. Odlučujuća bitka će se voditi na sredini terena, ukoliko izgubimo tu moglo bi da bude svašta zato ćemo probati da kontrolišemo taj deo terena i da im smanjimo manevarski prostor. Takođe moramo da obratimo pažnju na njihove brze igrače i ukoliko to iskontrolišemo preživećemo“ – kazao je pred ovaj meč trener Atletika Dijego Simeone.

„Biće to otvoren meč, oni imaju prednost iz prve utakmice, ali ćemo mi u njega ući kao da ona ne postoji. Gledao sam mnogo puta Atletiko ove sezone i radi se o dobroj grupi igrača. Spremi smo za tešku borbu. Uz dužno poštovanje prema našem domaćinu pokušaćemo da iskoristimo nađše napadačke sposobnosti i atakovaćemo ka njihovom golu svih 90 minuta. Mi jednostavno moramo da postignemo pogodak, a u prvom meču smo primetili kako bismo mogli da pronađemo put do njihovog gola. Ne brine nas atmosfera na stadionu, spremni smo za takvu vrstu meča“ – kazao je Klarens Sedorf, trener Milana.

Za razliku od Atletika koji je i dalje u trci za šampionsku titulu u Španiji i u ovaj meč ulazi nakon gostujuće pobede protiv Selte u Vigu, Milan ove sezone igra katastrofalno i nalazi se tek na 10. mestu u Seriji A. „Rosoneri“ su u poslednja četiri meča tri puta poraženi.

Što se tiče kadrovske situacije tu domaća ekipa ima daleko manje problema pošto Simeone ne može da računa samo na povređenog Havija Mankilja. Sa druge strane Sedorf ne može da računa na kažnjenog Montoliva i povređene Kristantea, Silvestrea i El Šaravija, a pod znakom pitanja su Poli i Baloteli, ali on će se gotovo sigurno naći u timu.

Rezultate ovih utakmica, ali i ostalih košarkaških, teniskih, odbojkaških, hokejaških i rukometnih mečeva možete da pratite na našoj livescore stranici.

hotsport.rs

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter