0
Evrokup

Aca Trica: Nemamo igrača koji može da parira Marjanoviću

Objavljeno: 11.03.14 u 13:03

Trener košarkaša Lijetuvos Ritasa Aleksandar Petrović rekao je danas da njegov tim zna kako je potrebno da igra protiv Crvene zvezde u revanš meču osmine finala Evrokupa i priznao da se najviše pribojava centra crveno-belih Bobana Marjanovića.

aleksandar-petrovic

Marjanović je 21 poenom i odličnim procentom šuta iz igre (12-8) predvodio Zvezdu do pobede od 88:82 u prvom meču prošle nedelje u Pioniru.

„Znamo kako da igramo protiv njih i gde nam preti najveća opasnost, to su svakako visoki igrači. Raško Katić nije napravio veliku razliku u prvom meču, jer smo ga udvajali, ali je presudio Boban Marjanović – problem je zaustaviti tako visokog igrača. Saigrači moraju da pomognu Huanu Palasiosu, jer je njegov rival viši 20 centimetara“ – rekao je Petrović za klupsku televiziju, a prenosi Tanjug.

On je dodao da je Lijetuvos u Beogradu dobio bitku na spoljnim pozicijima, gde su dobro odigrali Kuk, Seibutis i Gecevičijus, ali da su zatajili centri, koji nisu uspeli da spreče ofanzivni skok protivnika, posebno u poslednjih par minuta.

„Neću žrtvovati Palasiosa, našeg najboljeg igrača u poslednja dva – tri meseca, jer nema telo i snagu da se suprostavi protivničkim centrima. Naš problem je što nemamo igrača koji može da im parira u tom segmentu igre, ali sa druge strane imaće i Zvezda poteškoća da brani igru dva ne dva u kojoj do izražaja dolazi brzina našeg igrača“ – poručio je Petrović.

Revanš utakmica osmine finala Evrokupa između Lijetuvos Ritasa i Crvene zvezde igra se sutra od 18.30 u Simens areni u Viljnusu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter