0
Fudbal

Veliki jubilej – Radovićevih 300

Objavljeno: 10.03.14 u 12:31

Srpski fudbaler Miroslav Radović zabeležio je poseban jubilej u nedelju na gostovanju Legije Slasku iz Vroclava, koje je završeno nerešeno 1:1. Radović je tom prilikom po 300. put nosio dres šampiona Poljske, u čije je redove došao još 2006. godine.

Legia Warsaw v WKS Slask Wroclaw - Polish Ekstraklasa

30-godišnji krilni fudbaler je na svom jubilarnom meču bio i strelac fantastičnog gola i to je bio njegov deveti pogodak ove sezone, posle čega deli mesto prvog strelca ekipe sa centarforom Vladimirom Dvališvilijem.  Radović se istovremeno zasluženo našao među legendama kluba jer sada zauzuma osmo mesto večite liste igrača koji su odigrali najveći broj utakmica za Legiju, a do sedmog mesta ga deli samo 13 nastupa. U čast Radovića i njegovog jubileja, Legija je pripremila posebnu majicu sa njegovim imenom koja može da se kupi u zvaničnoj klupskoj prodavnici.

Nekadašnji igrač Partizana je za ekipu iz Varšave na 300 utakmica postigao ukupno 58 pogodaka, gde je ove sezone već izjednačio svoj prvenstveni rekord po broju postignutih golova, čime je samo potvrdio da je zasluženo poneo titulu najboljeg fudbalera prvenstva Poljske za 2013. godinu, koju su mu dodele njegove kolege.

Radović je tokom prethodnih osam godina u Legiji osvojio ukupno šest trofeja. Kup Poljske je osvajao četiri puta, Superkup jednom, a titulu šampiona je po prvi put osvojio prošle sezone.

Legija je na dobrom putu da odbrani šampionsku titulu, pošto trenutno zauzima prvo mesto sa šest poena prednosti. Priliku da poveća tu bodovnu razliku imaće već u narednom kolu kada im u goste bude došla drugoplasirana Visla iz Krakova.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter