0
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

Španovićeva nakon bronze: Nametnula sam sebi pritisak (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 10.03.14 u 16:40

Srpska atletičarka Ivana Španović, koja je na dvoranskom prvenstvu sveta u Sopotu osvojila još jednu bronzu za Srbiju, ocenila je danas da je uprkos početnom razočarenju, ipak zadovoljna trećim mestom.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

„Imala sam tajnu želju da budem još bolja, ali mi se to nije ostvarilo. Znala sam koliko sam bila spremna i došla sam sa rezultatom 6.92 metra, samim tim osećala sam se suviše moćno i nametnula sam sebi pritisak da ostvarim nešto veliko. Očigledno nije bio moj dan, ali i bronza je dobra“, rekla je Španovićeva na konferenciji za medije u prostorijama kompanije Komtrejd.

Ona je otkrila da je jedini problem tokom takmičenja u Sopotu, zbog kojeg je ostvarila „samo“ broznu, bila tehnika doskoka.

„Jedini problem je bio doskok, tu grešku nisam pravila već godinu dana, ne znam o čemu se radi, o tome ću razgovarati sa trenerom Obradovićem“, rekla je Španovićeva.

Srpska rekorderka poručila je da se sada okreće letnjoj sezoni.

„Želim da pokažem da mi je mesto u svetskom vrhu, slede takmičenja Dijamantske lige, a prvo je u Šangaju 17. maja, krajnji cilj sezone je prvenstvo Evrope u Cirihu“, rekla je Španovićeva.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je srpskoj atletičarki na istorijskom uspehu.

„Ovo je uspeh, ne samo Ivane Španovićeve, već i srpske atletike. Ona nam je donele prvu medalju na otvorenom u Moskvi, a sada i u dvorani. Vidi se da je razočarana i to razumem kao sportista, ali ono što je ona uradila je istorijski upseh za držvau.

On je ocenio da su uspesi Španovićeve pokrenuli atletski talas u Srbiji.

„Ivana je dala nadu deci u Srbiji da je uspeh moguć. Očekujem da budeš ono što jesi i pobediš samu sebe“, rekao je Udovičić.

Predsednik Atletskog saveza Srbije (AŠ) Veselin Jevrosimović rekao je da je bilo zadovoljstvo gledati Španovićevu na takmičenju u Sopotu.

„Ivana je dominirala od samog starta kvalifikacija i videlo se da je ozbiljan kandidat za medalju. Ovo je naša treće medalja na prvenstvima sveta, posle uspeha Dragana Perića 1995. u Barseloni i Dragutina Topića u Parizu 1997. i svakako veliki uspeh sprske atletike“, rekao je Jevrosimović.

Selektor Srbije Slobodan Popović ocenio je da je osvajanjem bronze u Mađarskoj nastavljen niz uspeha srpske reprezentacije na velikim takmičenjima.

„Najvažnije je da sada imamo sportiste na koje možemo da računamo još dugo“, poručio je Popović.

Trener Goran Obradović rekao je da očekuje da Španovićeva već ovog leta dostigne čarobnu granicu od sedam metara.

„Prvu istorijsku medalju Ivana je ostvarila u Moskvi, gde smo dobili krila. Odlično smo trenirali za ovo takmičenje u Sopotu. Imali smo tajni plan da ova bronza bud još sjajnija, ipak nisu nam se sve kockice sklopile do finalu. Ivana i ja nastavljamo ovim tempom i nadamo se da će nas zdravlje poslužiti, očekujemo sto bolji rezultat na EP u Cirihu“, rekao je Obradović.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter