0
Evrokup

FOTO: KKCZ

Radonjić: Nećemo braniti prednost iz Beograda

Objavljeno: 10.03.14 u 14:58

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa neće čuvati ‘pluš šest’ protiv Lijetuvas Ritasa u revanšu osmine finala Evrokupa i da će pokušati da odigra još jedan dobar meč.

FOTO: KKCZ
FOTO: KKCZ

„Ritas je u odličnoj formi već duže vreme. To su pokazali juče protiv Turova u VTB ligi. Reč je o iskusnoj ekipi, a iskustvo je važan faktor u ovoj fazi takmičenja, a svaki poen je bitan. Idemo sa željom da odigramo dobar meč i prođemo dalje. Nadam se da ćemo odigrati bolje u odnosu na meč u Beogradu i iskoristiti šansu ako nam se ukaže“, rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u hali Pionir.

U prvoj utakmici koja je odigrana prošle nedelje u Beogradu crveno-beli su slavili sa 88:82.

„U tom meču nismo na adekvatan način iskoristili veliku energiju koju smo imali. Greške koje smo pravili bile su prouzrokovane željom da napravimo dobar rezultat i visoko vođstvo. Moraćemo da odigramo kolektivnu odbranu i zaustavimo više igrača, ne samo Omara Kuka“, kazao je Radonjić.

On je dodao da će Ivan Radenović biti u timu, ali je naveo da ne očekuje mnogo od njega jer će mu to biti prvi meč posle pauze zbog povrede kolena.

Radonjić je dodao i da se ne opterećuje činjenicom da je Zvezda ove sezone već slavila tri puta protiv litvanskog kluba, računajujući i mečeve u Evroligi.
„Nije lako dobiti neku slabiju ekipu četiri puta u toku jedne sezone, a pogotovo Evroligaša. Zadovoljan sam činjenicom da smo tri kola pre kraja obezbedili prvo mesto u Jadranskoj ligi, ali ovo je sasvim drugi meč, igra se na ispadanje, što zahteva maksimalnu koncentraciju“, zaključio je Radonjić.

Meč između Lijetuvas Ritasa i Crvene zvezde igra se u sredu od 18.30 po srednjeevropskom vremenu.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter