0
ATP

Krstin osvojio turnir u Iranu

Objavljeno: 09.03.14 u 16:21

Mladi srpski teniser Peđa Krstin osvojio je turnir u iranskom Kišu, koji je igran za nagradni fond od 10.000 dolara. Krstin je u finalu pobedio Rumuna Viktora Krivoija sa 6:4, 6:1, čime je krunisao sjajne igre od početka ove nedelje.

pedja-krstin-trofej-novisad

Peđa je u borbi za titulu dominirao u svim aspektima igre, svom rivalu je dozvolio da mu dva puta oduzme servis, ali je uzvratio sa pet brejkova.

Takođe, u jednom trenutku je nanizao sedam gemova zaredom i nijednog trenutka nije postojala dilema oko novog šampiona turnira u Kišu. Krstin je od ukupnog broja poena osvojio 68, 18 više od svog rivala, što govori o njegovoj superiornosti. Krstinu je titula koju je osvojio u Kišu prva od avgusta prošle godine, kada je osvojio fjučers u Novom Sadu.

Mladi srpski teniser je u Kišu postavljen za šestog nosioca, a na samom startu je pobedio Švajcarca Antoana Mišela Aleksejeva sa 6:2, 7:6 (7:4). Usledila je dominantna pobeda nad još jednim švajcarskim teniserom Loikom Pereom sa 6:1, 6:2, pre duela sa Brazilcem Talesom Turinijem sa 6:3, 6:1 u četvrtfinalu. U polufinalu mu je pred treći set Austrijanac Mihael Lincer predao meč zbig povrede. Prvi set dobio je austrijski teniser sa 6:4, dok je Peđa uzvratio sa 7:5.

Krstin ove nedelje drži 356. mesto na ATP listi, pošto je u odnosu na prethodnu nedelju napredovao za dve pozicije. Posle sjajnih rezultata u Kišu u ponedeljak ga na najnovijoj listi očekuje još veći napredak.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter