0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Partizan se probudio tek u četvrtoj deonici, poraz u Ljubljani

Objavljeno: 09.03.14 u 18:40
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Partizana poraženi su u Ljubljani od ekipe Olimpije rezultatom 66:59 u 23. kolu ABA lige. 

Crno-beli su pružili partiju na svom nivou tek u četvrtoj deonici koju su dobili sa 18:7. Najefikasniji u timu Partizanu bio je Bogdanović sa 19, dok je Pavlović dodao 11. U domaćem timu najbolji je bio Gailijus sa 20 i Vladović sa 12.

Partizan je ostao na trećoj poziciji na tabeli sa skorom 15-8, dok je Olimpija sa 9-14.

Tok meča:

4/4 – Iako crno-beli odlično otvaraju poslednju deonicu serijom od 5-0 preko Kinzija i Pavlovića, domaći uzvraćaju trojkom Salina i poenima Stefensona. Nakon nekoliko napada bez poena, Bogdanović postiže troju za 61:47 na četiri minuta pre kraja. Partizan nastavlja seriju poenima Bogdanović sa linije bacanja i Gagića. Partizan ne staje, Pavlović i Kinzi se pridružuju Bogdanoviću i prilaze 61:57. Pavlović je promašio trojku u poslednjem minutu, a seriju gostiju prekinuo je Vladović sa linije bacanja – 62:57.

3/4 – Prilično neefikasna igra sa obe strane nastavljena je i u trećem periodu pošto je posle četiri minuta palo samo sedam poena odnosno za sada crno-beli vode 5:2 u ovom delu igre (44:30). Ipak, domaći se u završnici ove deonice razigravaju i poenima Vladovića i trojkom Salina odlaze na +17 – 54:37. Svoju prednost domaći su održali do poslednje deonice, pošto je treća završena rezultatom 14:14, pa Olimpija vodi – 56:39.

2/4 – Sredinom druge četvrtine Olimpija dolazi i do 17 poena prednosti serijom od 9:0 (32:15) kojoj su doprinele i tehničke greške Muslija i trenera Vujoševića. Trojkom Gailijusa u 16. minutu Olimpija odlazi i na ogromnih +20 (37:17). Ekipa Aleša Pipana je na veliki odmor otišla sa 17 poena prenosti (42:25) što čak i ne odslikava u najboljoj meri koliko je Olimpija bila dominantna odnosno koliko su crno-beli bili loši, pre svega u šutu. Gailijus je sa 4 poena najefikasniji, a odlično ga prati Joksimović koji je dodao 10. Na drugoj strani Bogdanović i Pavlović su postigli po šest poena.

1/4 – Crno-beli su očajno otvorili utakmicu u Ljubljani poštop nakon prvih 10 minuta imaju čak 12 poena zaostatka (21:9). Istina domaću ekipu prilično služi šut spolja o čemu najbolji govori podatak da su pogodili pet trojki, dok je na drugoj strani Partizan vrlo loš u šutu za dva poena (1/15).

Impresivnom pobedom protiv Bajerna iako oslabljeni neogranjem Bogdana Bogdanovića košarkaši Partizana su najavili da ulaze u odličnu formu baš kada je najpotrebnije odnosno u samoj završnici sezone.

Crno-bele danas u okviru 23. kola ABA lige očekuje nezgodno gostovanje Olimpiji u Ljubljani, koja iako ne blista ove sezone uvek je težak protivnik srpskim klubovima pogotovo u Stožicama.

„Očekuje nas veoma teška utakmica. Svaki meč traži maksimalnu koncentraciju i kompletnu pripremu, a dobro je poznato koliko je veliki značaj konkretno ove utakmice u Ljubljani. U slučaju naše pobede to bi bio značajan korak ka završnici Jadranske lige, odnosno učešću na fajnal-foru“ – rekao je u najavi ovog meča trener Partizana Duško Vujošević.

Nakon jednonedeljne pauze zbog lakše povrede u tim se vraća Bogdan Bogdanović, dok će Davis Bertans preskočiti i ovo kolo odnosno očekuje se da zaigra sledećeg vikenda kada Partizan u Pioniru dočekuje Solnok.

Partizan posle 22 odigrane utakmice ima skor od 15 pobeda i sedam poraza što mu trenutno donosi treće mesto na tabeli Jadranske lige, dok Olimpija na svom kontu ima samo osam trijumfa uz 14 izgubljenih mečeva.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter