0
Tenis

Krstin u finalu Kiša

Objavljeno: 08.03.14 u 13:22

Mladi srpski teniser Peđa Krstin plasirao se u finale turnira u iranskom Kišu, pošto mu je Austrijanac Mihael Lincer predao meč zbog povrede.

pedja-krstin-sljaka

Lincer je odustao pred početak trećeg seta i to pošto je Krstin napravio preokret. Prvi set dobio je austrijski teniser sa 6:4, dok je Peđa uzvratio sa 7:5. U borbi za titulu Krstin će se sastati sa Viktorom Krivoijem iz Rumunije, koji je u polufinalu slavio protiv Hrvata Tonija Androića sa 7:5, 6:4.

Krstin od početka turnira u Kišu pruža odlične partije, a u polufinalni susret sa Lincerom ušao je malo opreznije i to je rezultiralo gubitnom prvog seta. Međutim, od prvog gema drugog seta srpski teniser je pokazao da je odlučan u nameri da izjednači, pa je konstantno vršio pritisak na svog protivnika. Iako se ni Austrijanac nije predavao, Krstin je u odlučujućim trenucima bio mnogo bolji, u 11. i 12. gemu je bio sjajan i tako je izborio treći set. Ipak, do odlučujućeg seta nije došlo pošto Austrijanac nije mogao da nastavi meč, ali je Krstin potpuno zasluženo prošao u finale koje se igra u nedelju.

Krstin je u Kišu postavljen za šestog nosioca, a na samom startu je pobedio Švajcarca Antoana Mišela Aleksejeva sa 6:2, 7:6 (7:4). Usledila je dominantna pobeda nad još jednim švajcarskim teniserom Loikom Pereom sa 6:1, 6:2, pre duela sa Brazilcem Talesom Turinijem sa 6:3, 6:1 u četvrtfinalu.

Turnir u Kišu igra se za nagradni fond od 10.000 dolara.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter