0
ATP

FOTO: STARSPORT

Rosol zaustavio Lajovića

Objavljeno: 07.03.14 u 08:10

Nakon što je uspešno prebrodio kvalifikacije i tako obezbedio svoje prvo učešće u glavnom žrebu nekog turnira iz Masters serije Dušan Lajović je eliminisan već na startu Indijan Velsa.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Mladog srpskog tenisera u 1. kolu pobedio je Čeh Lukaš Rosol sa 2:1, po setovima 6:7(2), 7:5, 6:4, posle dva sata i četiri minuta igre.

U prvom setu oba igrača su napravila po jedan brejk pa je o pobedniku tog dela igre odlučio 13. gem u kojem se daleko bolje snašao Lajović koji je protivniku prepustio samo dva poena.

U tom trenutku se učinilo da bi naš igrač mogao da nastavi seriju pobeda u kalifornijskoj pustinji pogoto jer je na startu drugog seta imao i dve prilike da oduzme servis Rosolu. Međutim, Lajović je svoje šanse propustio, dok je sa druge strane Čeh svoje iskoristio u 11. gemu da bi u narednom  tu prednost potvrdio pa je meč otišao u odlučujući set.

Daleko iskusniji Rosol je već na startu trećeg dela igre uspeo da brejkne Lajovića i to iskoristivši jednu jedinu brejk loptu koja je viđena u odlučujućem setu.

Međutim, Lajović nema razloga za nezadovoljstvo pošto će mu uspešno odrađene kvalifikacije doneti novih 16 bodova i skok sa trenutno 93. mesta na ATP listi.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter