0
Ostali sportovi

Zlatni orao Đurkoviću i Krčedincu (FOTO)

Objavljeno: 06.03.14 u 16:42

Ovogodišnji dobitnici najprestižnije, sportsko vazduhoplovne nagrade, statue „Zlatnog orla“ su Goran Đurković – paraglajderista i Branislav Krčedinac – raketni modelar.

dobitnici ZO - Krčedinac i Đurković

Rezultati u takmičarskoj sezoni 2013. izdvojili su njih dvojicu u letačkoj (vazduhoplovno jedriličarstvo, paraglajding, padobranstvo, ultra-lako letenje, balonarstvo, motorno letenje) i neletačkoj (raketno i vazduhoplovno modelarstvo) grani.

Svoje dugogodišnje vrhunske rezultate Goran Đurković (paraglajding klub „Berkut“– Vršac), je i prethodne godine nastavio da postiže na domaćoj, ali i na svetskoj sceni. Osvojivši drugo mesto u generalnom plasmanu Svetskog kupa, srebrnu medalju na Državnom prvenstvu i bronzanu medalju u ekipnom plasmanu na Svetskom prvenstvu, postao je najuspešniji sportista letačkih grana vazduhoplovstva. Obzirom da je postigao vrhunske međunarodne rezultate, Goran je i četvrti put osvojio prestižno priznanje.

Uz Vrščanina najbolji u neletačkoj grani vazduhoplovnog sporta, bio je Branislav Krčedinac (Aeroklub „Sremska Mitrovica“). Kao raketni modelar osvojio je titulu pobednika svetskog kupa u klasi S6A (rakete sa trakom) i treće mesto u klasi S9A (žiroskop), a u domaćim takmičenjima postao je državni prvak. Sve to je bilo dovoljno da se Krčedinac, po prvi put, domogne najprestižnije nagrade u vazduhoplovnom sportu.

Zlatnu plaketu VSS-a, dobio je Ervin Buheker iz AK „Zrenjanin“ za nesebičan doprinos razvoju i popularizaciji vazduhoplovnog sporta u Srbiji, kroz dugi niz godina.

Pored statue „Zlatni orao“ i zlatne plakete, Vazduhoplovni savez Srbije, dodeljuje nagrade najbolje plasiranim sportistima za svaku vazduhoplovnu granu posebno. Prvoplasirani dobijaju plaketu „Zlatni orao“, dok drugo i treće plasirani, dobijaju diplome zlatnog orla.

Specijalni gost VSS-a, bila je mlada košarkašica Nataša Kovačević. Iskazivanjem svoje hrabrosti, odlučnosti i borbenosti, Nataša je na pravi način promovisala sportski duh, nakon saobraćajnog udesa koji je doživela. Iz tog razloga, VSS joj dodeljuje počasnu takmičarsku dozvolu i poklon – skok u padobranskom tandemu.

hotsport.rs/vss

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter