0
Košarka

KSS spreman da se uključi u organizaciju EP 2015.

Objavljeno: 06.03.14 u 15:09

Košarkaški savez Srbije (KSS) spreman je da se uključi u trku za organizaciju Evropskog prvenstva 2015. godine, ali bilo kakva zvanična odluka moraće da sačeka definitivnu odluku FIBA da li šampionat ostaje u Ukrajini ili ne, rečeno je Tanjugu u KSS.

kss

Sastanak borda FIBA održaće se 23. marta u Minhenu i tada će definitivno biti jasno da li Ukrajina odustaje, iako je već platila dve trećine kotizacije za organizaciju šampionata.

Niko od funkcionera KSS trenutno ne želi zvanično da razgovara na ovu temu, pre svega zbog činjenice da ništa još nije odlučeno, ali i zbog odličnih odnosa sa Košarkaškim savezom Ukrajine i predsednikom Aleksandrom Volkovom.

Prema informacijama koje dolaze iz FIBA, ako dođe do oduzimanja EP Ukrajini, najrealnija opcija je da se šampionat održi u četiri zemlje, kao što je i prvobitno najavljivano. Ako dođe do toga, KSS je zainteresovan da budem domaćin jednoj grupi, ali prethodno za to mora da se dobije garancija države, što verovatno ne bi bio problem.

Prednost u organizacije mogle bi da imaju zemlje koje su, uz Ukrajinu, bile kandidati za šampionat 2015. godine – Francuska, Hrvatska, Nemačka i Italija.

Posle tromesečnih protesta i sukoba u Kijevu, ukrajinski parlament opozvao je predsednika Janukoviča, oslobodio iz zatvora bivšu premijerku Juliju Timošenko i odlučio da se vanredni parlamentarni izbori održe 25. maja.

Težište ukrajinske krize prenelo se iz Kijeva na Krim, u Simferopolj, gde je došlo do sukoba između tatarskih i ruskih demonstranata, od kojih prvi podržavaju novu vlast u Kijevu, dok je drugi ne priznaju. Krim je trenutno pod kontrolom ruske vojske.

Raspisan je i referendum o statusu Krima koji će biti održan 16. marta.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter