0
Fudbal

Komazec: Busan juri Ligu šampiona

Objavljeno: 06.03.14 u 14:36

Srpski fudbaler Nikola Komazec ove zime je postao član korejskog Busana, nakon fantastične polusezone u ekipi Sarajeva. 26-godišnji centarfor je postigao 14 golova pre nego što je prešao u šestoplasiranu ekipu K lige.

Nikola Komazec

Komazec je rekao da se polako prilagođava uslovima života u Koreji, koji se znatno razlikuju od evropskih.

„Sve je daleko drugačije nego kod nas, počevši od hrane i načina života. Vremenska razlika je osam sati u odnosu na Srbiju i trebaće mi malo više vremena da se potpuno naviknem“, rekao je Komazec.

Srpski fudbaler ima veoma pozitivne utiske o kvalitetu života i fudbala.

„Južna Koreja je, na osnovu onoga što sam do sada video, sređena i stabilna država. Što se fudbala tiče, liga je organizaciono na visokom nivou i sve ekipe su kvalitetne“, smatra Komazec.

Komazec je bio zadovoljan i pripremama koje su se obavile u Tajlandu.

„Pripreme smo obavili u Tajlandu, u Bangkoku, tamo smo proveli tri nedelje i mogu da vam kažem da se nikad u karijeri nisam susreo sa takvim načinom treniranja. Treninzi su vrlo naporni i raznovrsni. Lično sam zadovoljan kako sam odradio pripreme pa spremno dočekujem početak takmičenja“, kaže srpski fudbaler.

Prvenstvo u Koreji počinje ovog vikenda i Komazec je rekao da njegov klub ima visoke ambicije u novoj sezoni.

„Busan je jedan od najboljih klubova u Koreji. Ambicije su da stignemo do prve tri pozicije koje vode u azijsku Ligu šampiona. Neće biti lako, ali smatram da imamo ekipu koja može da ispuni te ciljeve“, rekao je Komazec.

Napadač Busana kaže da je takmičarski nivo lige na visokom nivou zbog dobrih domaćih fudbalera i kvalitetnih stranaca.

„Liga je, verujem, najkvalitetnija u Aziji. Svaka ekipa ima po nekoliko stranaca, uglavnom Brazilaca. Ima i nekoliko naših igrača i sve to uz dobre domaće fudbalere donosi jedno veoma uzbudljivo takmičenje“, zaključio je Komazec.

Prvenstvo počinje u subotu, osmog marta, kada će Komazec zvanično debitovati u dresu Busana na gostovanju Džeonbuk Motorsu.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter