12
Košarka

FOTO: STARSPORT

Grad odgovorio Vujoševiću: Više novca smo dali Partizanu nego Zvezdi

Objavljeno: 06.03.14 u 14:41

Sekretar gradskog sekretarijata za sport i omladinu Beograda Slavko Gak saopštio je danas da je košarkaški klub Partizan od grada od 2008. do danas dobio mnogo više novca od rivala Crvene zvezde.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Sekretarijat za sport i omladinu je od 2008. godine do danas uplatio KK Partizan (što direktno, što preko računa JSD Partizan) iznos od 153.783.768 dinara. U istom periodu KK Crvena zvezda je dobila (što direktno, što preko SD Crvena zvezda) iznos od 56.182.146 dinara. U prethodno navedene iznose nisu uključena druga izdvajanja, koja grad Beograd takođe daje ovim košarkaškim klubovima“, navodi se u saopštenju Slavka Gaka.

Trener Partizana Duško Vujošević veći deo jučerašnje konferencije za medije uoči meča Evrolige sa Bajernom posvetio je teškoj finansijskoj situaciji i raspodeli novca od strane države između Partizana i Crvene zvezde.
„KK Partizan je ostvario pravo kroz plasman u fazu top 16 Evrolige na četiri miliona dinara. Ovaj iznos će biti uplaćen u narednom periodu, u skladu sa finansijskim mogućnostima grada“, istakao je Gak. [povezaneVestiEmbed naslov1=““ desno=“da“ povradio=“povezane“ horver=“vertikalne“ ]

On je naveo da dogovori i tabele koje je Vujošević pokazao novinarima na konferenciji, a tiču se raspodele novca nikada nisu bile zvanične odluke skupštine grada. Gak je podsetio da grad sufinansira odigravanje svake utakmice u Beogradskoj areni u iznosu od 50 odsto cene zakupa, što je oko 12.000 evra po meču.

Takođe, kako se navodi u njegovom saopštenju Beograd finansira i 400 sati treninga godišnje košarkaša Partizana i Zvezde u hali Pionir.
„Grad je bez naknade ustupio zemljište za izgradnju dve dvorane za treninge oba kluba. Ovaj proces je skoro završen, a proceduru koja je više godina stajala pokrenuo je Privremeni organ grada Beograda“, objasnio je Gak.

On je apelovao na klubove da imaju u vidu tešku finansijsku situaciju u Beogradu i poručio da sekretarijat radi transparentno kako bi svi korisnici budžetskih sredstava imali fer i jednake uslove.

hotsport.rs

0
0

12 Komentara

  1. S’obzirom na rezultate u evropi, regionu i domacem takmicenju, koje je Partizan ostvarivao od te 2008. god. – osvojene titule u domacem prvenstvu i jadranskoj ligi, top 16, top 8 i f4 u Evroligi, Partizan je trebao da dobije ne 3 puta vise, nego jedno 10 puta vise novca u odnosu na zvezdu i fmp zajedno. Sala za trening koja je obecana Partizanu jos 2010. godine nakon uspeha u Evroligi – plasman u f4, jos uvek nije izgradjena. Tabela o nagradjivanju je izasla u zvanicnom glasniku grada Beograda, a ukida se sada kada su covic, vesic i mali dosli u privremeni organ Bg-a, a kada Partizanu sleduje posteno zaradjen novac. Bruka i sramota sta se radi u Srbiji…

    0
    0
    Odgovori
    • Legendo, da ti objasnim ukratko. Postoji nesto sto se zove budzet kluba. Budzet kluba se u ovom slucaju punio iz budzeta grada. A budzet grada punimo mi, obican narod. Iz tog budzeta moraju da se odvoje jednake pare za sve ucesnike nekog takmicenja koji je sa podrucja tog grada. Sve suprotno od toga je direktno guranje jednog konkurenta od strane drzave. A logican ishod takvog guranja je apsolutna dominacija, sto se i desavalo u prethodnom periodu. A s druge strane postoji nesto sto se zove PREMIJE! To su nagrade za EL, top 16, F4, titulu i ostale stvari… To niko ne spori da je Partizan trebalo da dobije. Ali posto je sve uspjehe postigao uz pomoc drzave, treba mu uzeti i premije i desetogodisnji budzet. Ironija je sto ste vi i pored svih tih pivlastica uspjeli da napravite dug!!! Kako umjetnici moji?! J.bo vas Dule…

      0
      0
      Odgovori
  2. S’obzirom na rezultate koje je Partizan ostvarivao od te 2008. god. – osvojene titule u domacem prvenstvu i jadranskoj ligi, top 16, top 8 i f4 u Evroligi, Partizan je trebao da dobije jedno 10 puta vise novca u odnosu na zvezdu i fmp zajedno.

    0
    0
    Odgovori
    • Dok su imali bolje rezultate, više su i dobijali. Sada kada im je i FMP pokazao gde im je mesto, glupo je da traže više para. Zar ne?

      0
      0
      Odgovori
      • Kako im je pokazao evo vec 2 godine mi igramo EL a vi 1 , mi u top 16 vas tamo nemA!? MI aba OSVOJILI I kls VI SAMO KUP!!!! E kako ste to pokazali????
        Bilo bi fino kad bi ovaj izdao saopstenje koliko je para klubovima od 2011e na ovamo(od zamrzavanja zvezde i od kad je FMP iznjamio ime i grb)???? Odakle vama 7 mil evra budzet a niste nikoga prodali, ajde super imate sponzora koji daje 1 milion po sezoni , nemate posjetu kao mi, ne igrate vise tekmi u Areni pa ajde objasni kako ste skupili ostalih 6 miliona

        0
        0
        Odgovori
      • Ocigledno slabo pratis kosarku, jer je zvezda ili fmp ispao iz Evrolige, a Partizan prosao u top 16. Jadranska liga se kao i uvek sabira na kraju sezone (a ne secam se da je zvezda osvojila neku regionalnu ligu), isto kao i domaca superliga, koja tek treba da krene… Ako ti hoces da verujes da je fmp pokazao Partizanu gde mu je mesto, to je tvoje pravo… mozes da verujes u sta god zelis makar bile i bajke, isto kao sto covic ima pravo da svoj fmp zove kako god on zeli… 🙂

        0
        0
        Odgovori
        • Vas dvojica tvrdite da crvena zvezda telekom nije pokazala partizanu nis gde mu je mesto zato sto je partizan nis u prosloj sezoni bio bolji i ja se tu sa vama slazem jer partizanu nis nikako nije mesto ispred crvene zvezde telekom.

          0
          0
  3. Koga vi lazete… pa oni koji su sastavili izvestaj su oni koji su dobili „manje“ para…
    Ali sve pohvale za duhovit izvestaj od strane Otrovnog Patuljka.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter