0
Ostali sportovi

Feningerova najbrža u veleslalomu

Objavljeno: 06.03.14 u 20:00

Austrijska skijašica Ana Feninger pobednica je trke Svetskog kupa u veleslalomu za žene održane u četvrtak u švedskom Oreu.

Ana Feninger pobednica u veleslalomu

Austrijanka je trku završila za dva minuta, 26 sekundi i 39 stotinki, 21 stotinku brže od drugoplasirane Francuskinje Anemon Marmotan, a 39 od svoje sunarodnice Eve Marije Brem i Lare Gut iz Švajcarske, koje su podelile treće mesto.

Feninger je posle prve vožnje zauzimala sedmo mesto, ali je sjajnom drugom vožnjom uspela da napreduje za šest mesta i tako ostvari svoju šestu pobedu u karijeri, a petu u veleslalomu.

Prvoplasirana posle prve vožnje, Slovenka Tina Maze, je trku završila na petom mestu, iako je imala prednost od 88 stotinki u odnosu na Feningerovu.

U generalnom plasmanu svetskog kupa vodi Nemica Marija Hefl-Riš sa 1.118 bodova, druga je Feninger sa 1.051, a treća Tina Vajrajter iz Lihtenštajna sa 943 koja je zbog povrede okončala sezonu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter