FOTO: STARSPORT
in , ,

Dragoljub Bekvalac ponovo pokazao svoju humanost

Trener niškog Radničkog, Dragoljub Bekvalac, donirao je 100.000 dinara u dobrotvorne svrhe organizacijama iz Niša.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Bekvalac je po polovinu navedene sume namenio Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i Udruženju građana Roma ‘Ponos’ iz Niša.

„Želja mi je da ‘prodrmam’ savest ljudi koji imaju da daju. Znam da u Nišu ima mnogo bogatih, a njihova je obaveza da pomognu onima koji nemaju. To je ljudska, moralna obaveza. Moramo biti veći ljudi“, rekao je Bekvalac za klupski sajt.

Novac koji će NURDOR dobiti od trenera Radničkog, biće za proširenje hematološko-onkološkog odeljenja KC NIš.

„Mi ćemo donaciju usmeriti na adaptaciju i proširenje hematološko-onkološkog odeljenja Kliničkog centra. Do sada smo donacijama opremali ovo odeljenje, a želja nam je da ga proširimo da deca imaju više prostora“, rekla je Jelena Golubov Todorović, koordinatorka podružnice NURDOR-a u Nišu, a preneo ‘B92’.

I Udruženju gradjana Roma „Ponos“ koje postoji 11 godina se zahvalilo Bekvalcu na donaciji.

„Koliko znamo, Bekvalac je prvi pojedinac u Nišu koji je došao i rekao da želi da pomogne romskoj deci. Novac je namenjen deci i njihovom obrazovanju“.

Podsetimo, trener Radničkog je i prošle godine dao 100.000 dinara Centru za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica mentalno ometenih u razvoju „Mara“ iz Niša.

hotsport.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Ni dve medalje nisu dovoljne da bi išao na svetski šampionat (FOTO)

Ninkoviću četiri, Ćulumu jedan meč zabrane igranja