0
Evropske lige

Vilotić: Ronaldo heroj, Zidan majstor

Objavljeno: 05.03.14 u 14:59

Srpski fudbaler Milan Vilotić imao je u utorak veliku čast da nastupi na revijalnom meču na kojem su igrale najveće fudbalske zvezde iz protekle dve decenije, protiv njegovog sadašnjeg kluba, Jang Bojsa.

milan-vilotic-jang-bojs

Meč je odigran u Bernu pred 20.000 gledalaca, gde se skupljao novac za borbu protiv siromaštva. Na ovom susretu igrale su „veličine“ kao što su Zinedin Zidan, Ronaldo, Paolo Maldini, Pavel Nedved, Luis Figo, Džejmi Karager, Patrik Vijera, Stiv Mekmanaman i još preko dvadeset vrhunskih bivših fudbalera. Na kraju su zvezde slavile sa 8-6, iako je rezultat bio u drugom planu.

Vilotić nije krio oduševljenje zbog učešća na ovakvoj utakmici.

„Video sam spisak igrača koji dolaze dva sata pre meča i ostao sam bez teksta. Znao sam da će doći Zidan i Ronaldo, ali me je zapanjila lista od 30 vrhunskih fudbalera, među kojima su bili neki zbog kojih sam i zavoleo  fudbal“ – rekao je Vilotić.

26-godišnji štoper rekao je da na terenu uopšte nije mogao da se stekne utisak da se radi o bivšim fudbalerima.

„Zaista sam mogao da uživam u svakom trenutku na terenu jer se, iako su završili sa profesionalnim karijerama, videlo njihovo ogromno umeće. Juče su ovde bili najbolji fudbaleri u poslednjih dvadesetak godina i ovo je bilo svakako fenomenalno iskustvo, a posebno zadovoljstvo mi daje činjenica da je ceo događaj imao humanitarni karakter“ – kaže Vilotić.

Defanzivac Jang Bojsa je rekao i ko je na njega ostavio najbolji utisak.

„Zidan je juče bio neverovatan i trčao je kao da je još uvek profesionalni igrač, pa je time i ostavio najbolji utisak na mene. Imao je dosta vrhunskih poteza“ – objasnio je Vilotić.

Srpski fudbaler je ipak morao da istakne jedno ime pre svih.

„Po svemu kako ja gledam na fudbal, Ronaldo je najbolji fudbaler svih vremena i boravak na terenu sa njim mi je predstavljao pravo uživanje. Na kraju samo mogu da žalim što nisam bio u prilici da igram protiv ovakvih igrača kada su oni bili na svom vrhuncu, ali i ovako nije loše“ – zaključio je Vilotić.

Prvenstvo Švajcarske se nastavlja narednog vikenda, a u nedelju drugoplasirani Jang Bojs dočekuje četvrtoplasirani Cirih.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter