0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Srbija preokretom do zaslužene pobede u Dablinu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.14 u 22:40

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Dablinu selekciju Republike Irske rezultatom 1:2 (1:0) u debitantskom nastupu selektora Ljubinka Drulovića.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

 

Domaći su poveli golom Longa u osmom minutu nakon greške Branislava Ivanovića, izjednačio je Mekarti autogolom u 48. minutu. Konačan rezultat postavio je Filip Đorđević u 60. minutu.

Srpski fudbaleri nisu najbolje otvorili meč, ali su se kako je vreme odmicalo popravljali i u nastavku u potpunosti zasluženo došli do preokreta.

Republika Irska: Ford, Kolman, Kio, Vilson, Vord (od 64 Klark), Megidi, Mekarti (od 60. Mejler), Vilan, Hulahan (od 60. Pikington), Meklin, Long (od 72. Volters)

Srbija: Stojković, Rukavina (od 89. Gudelj), Kolarov, Biševac, Ivanović, Fejsa, Basta (od 59. Tošić), Matić, Tadić (od 81. Ljajić), Marković (od 75. Sulejmani), Đorđević (od 87. Stefan Šćepović)

Tok meča:

90′ – Kolarov opasno i snažno šutira iz daljine, ali Ford odbija loptu i sprečava pogodak za konačnih 1:2.

88′ – Debitant Nemanja Gudelj dobija šansu umesto Rukavine.

84′ – U finišu utakmice, Ljubinko Drulović šansu pruža Stefanu Šćepoviću i Ademu Ljajiću.

81′ – Srbija u potpunosti dominira, domaći teško prenose loptu na protivničku polovinu. U solidnoj šansi našao se Sulejmani, ali je njegov udarac izblokiran.

75′ – Druga izmena u selekciji Srbije, Sulejmani menja Markovića na levom boku, pa se formaciji ne menja ništa u igri našeg tima.

70′ – Srbija u potpunosti preuzima kontrolu igre na terenu, a nakon lepe akcije Đorđević je proigrao Tošića koji je iz neposredne blizine šutirao preslabo za Forda.

60′ – GOOOOL! Srbija vodi 2:1 golom Đorđevića. Matić je proigrao Tadića ne levom boku, ovaj vraća povratnu u peterac, a nakon karambola lopta nekako dolazi do Đorđevića koji lako pogađa prvi ugao za 1:2.

59′ – Prva izmena u našem timu, Zoran Tošić menja Dušana Bastu na poziciji desnog krila.

55′ – U narednim minuta po jedna šansa pred oba gola, prvo je Long izašao sam na Stojkovića, pokušao da ga lobuje, ali je šutirao pored gola. Na drugoj strani, Đorđević je na pas Tadića šutirao u prvi ugao, ali je na mestu Ford.

48′ – GOOOL! Srbija izjednačuje autogolom Mekartija! Nakon prelepog duplog pasa sa Tadićem, Kolarov je uputio loptu ka usamljenog Đorđeviću, ali je umesto našeg napadača, loptu u mrežu smestio domaći fudbaler klizećim startom sa dva metra.

45′ – Rezultat na polvremenu glasi 1:0 nakon greške Ivanovića. Srbija nije uspela da nametne svoj stil, igra neubedljiva, najopasnija posle kornera…

40′ – Tadić je pokušao da iznenadi Forda i umesto centaršuta uputi neugodan udarac, ali golman Milvola se nije dao iznenaditi, pošto je lako izbacio loptu u korner.

30′ – Nakon kontre, umalo 2:0 za domaće. Long je iz sumnjive pozicije pobegao našoj odbrani izašao sam na Stojkovića, ali je srpski golman zaustavio njegov udarac. Lopta se odbila ponovo do Longa, ali je Stojković još jednom bio uspešniji iz doduše lakše pozicije nego pri prvom pokušaju.

21′ – Najbolja šansa za našu selekciju posle kornera Tadića, Ivanović skače, ali njegov pokušaj glavom sa same gol linije izbacuje jedan defanzivac Irske.

19′ – Lazar Marković šutira posle kombinacije Tadića i Đorđevića, ali njegov udarac iskosa sa 15 metara zaustavlja dobro postavljeni Ford.

13′ – Prvi udarac u okvir gola domaćih. Nakon kornera sa leve strane, Biševac glavom šutira direktno u golmana Forda.

8′ – GOOOL! Irska vodi golom Šeja Longa! Nakon katastrofalne reakcije Branislava Ivanovića koji je vratio kratku loptu za Stojkovića, Long je izašao sam na gol i lagano poslao loptu u mrežu.

5′ – Uvodni minuti pripali su domaćima, koji su preuzeli inicijativu na sredini terena, dok naši fudbaleri nisu uspeli da zadrže loptu u svom posedu duže od desetak sekundi. Hulahan je postigao pogodak, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije.

 

Sastavi timova:

Srbija: Stojković, Rukavina, Ivanović, Biševac, Kolarov, Fejsa, Matić, Tadić, Basta, Marković, Đorđević.

Republika Irska: Ford, Kolman, Kio, Vilson, Vord, Megidi, Mekarti, Vilan, Hulahan, Meklin, Long.

Na ovom meču na klupi „orlova“ debitovaće vršilac dužnosti selektora Ljubinko Drulović koji je Srbiji doneo prvi veliki trofej pošto je sa omladinskom selekcijom prošle godine osvojio titulu na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

S obzirom da je primarni cilj naše reprezentacije da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a da kvalifikacije počinju već na jesen nema vremena za mnogo eksperimentisanja pa se Drulović oslonio na proverene snage, a u najavi ovog meča poručio je da za njega prijateljski mečevi ne postoje odnosno da je svaku utakmicu shvata takmičarski.

„Za nas meč u Dablinu ima sva obeležja i značenja takmičarskog. Mi moramo da imamo takav pristup obavezama sve do početka kvalifikacija. Spremni smo za utakmicu protiv odlične selekcije Republike Irske. Vidim da domaćini najavljuju veliki broj navijača na tribinama, dakle svi uslovi su tu za meč koji će našoj selekciji značiti bar korak napred“ – kazao je Drulović na konferenciji za medije u Dablinu.

Pogledajte i izjave kapitena Branislava Ivanovića i Aleksandra Kolarova.

Dve reprezentacije su od osamostaljivanja Srbije odigrale dve utakmice i u obe nije bilo pobednika. 2008. godine u Dablinu bilo je 1:1, a pre godinu i po dana na stadionu Crvene zvezde nije bilo pogodaka.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter