0
Evropske lige

Pujolova impresivna karijera u Barsi u brojkama

Objavljeno: 04.03.14 u 23:20

Danas je postalo potpuno jasno da će kapiten Barselone, Karles Pujol, ovoga leta napustiti klub i prvi put zaigrati za tim koji nije Barselona.

Karles Pujol

Samim tim, polako se sumira Pujolov učinak u Kataloniji, a taj učinak je više nego impresivan. Debi je upisao pod dirigentskom palicom Luja van Gala davne 1999. godine.

Prema zvaničnim podacima, Pujol je odigrao 392 meča u Primeri za ekipu Barselone, pobedio na čka 247, 80 puta remizirao uz svega 65 poraza. Uspeo je da se upiše u listu strelaca ukupno 12 puta.

Postao je i jedan od igrača koji imaju 100 i više nastupa u Ligi šampiona. Konkretno, upisao ih je 115, u 99 je uspeo i da ostane neporažen a postigao je i 2 pogotka.

U Kupu Španije upisao je 58 nastupa, izgubio je svega 9 puta a bio je i efikasniji u proseku sa ukupno četiri pogotka. Pored toga predstavljao je Barsu i u Superkupu Španije, Superkupu Evrope, Ligi Evrope, Klupskom prvenstvu sveta i kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Uspeo je da osvoji čak 21 trofej, 3 Lige šampiona, šest puta Primeru, dva puta Kup Kralja, šest Superkupova Španije, dva Superkupa Evrope i dva Klupska svetska prvenstva a na sve to, mogao bi da doda još koji trofej pre nego ode, jer se Barselona plasirala u novo finale Kupa Kralja, vodi bitku za odbranu titule u Primeri a Katalonci su i na pragu prolaska u četvrtfinale Lige šampiona.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter