0
Tenis

Kosovo nije primljeno u ITF, tvrdi TSS

Objavljeno: 04.03.14 u 16:55

Teniski savez Srbije (TSS) demantovao je informaciju koja se juče pojavila u vezi sa time da je Svetska teniska federacija (ITF) u svoje članstvo uvrstila takozvani Teniski savez Kosova.

tss

„Odmah po intervenciji TSS-a, sa svih dokumenata ITF-a, kao i sa njihovog zvaničnog sajta povodom obeležavanja Svetskog dana tenisa, uklonjena su sva obeležja Kosova“ – navedeno je u saopštenju Teniskog saveza Srbije dostavljenog medijima.

ITF je na svoj zvanični sajt uvrstio Kosovo među 75 nacija koje su u ponedeljak obeležile Svetski dan tenisa. Kako je saopštio TSS, nakon toga je usledila je reakcija srpskog saveza i predsednika te organizacije Vuka Jeremića.

„Jeremić je odmah reagovao na ovaj postupak ITF-a pozvavši predsednika Frančeska Riči Bitija i zatraživši objašnjenje za ovaj postupak, posebno ukazavši na činjenicu da je prošle godine na Skupštini ITF-a u Talinu jednoglasno odbijen zahtev Kosova za ulazak u međunarodne teniske forume“ – piše u saopštenju.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter